Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας) για Ουκρανία: Δεν συμφωνήσαμε στη χρήση αμερικανικών όπλων αδιακρίτως - Να περιοριστούν στο Kharkiv

Tajani (ΥΠΕΞ Ιταλίας) για Ουκρανία: Δεν συμφωνήσαμε στη χρήση αμερικανικών όπλων αδιακρίτως - Να περιοριστούν στο Kharkiv
«Δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση εκ μέρους των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αδιάκριτα τα όπλα τους εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος» τονίζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ
Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Meloni, Antonio Tajani, δήλωσε ότι το θέμα των χτυπημάτων στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα δεν συζητήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Πράγα.
«Από όσο γνωρίζουμε, η χρήση των όπλων περιορίζεται σε ρωσικές θέσεις από τις οποίες εκτοξεύονται πυρά στο Kharkiv. Δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών να χρησιμοποιήσουν αδιάκριτα τα όπλα τους κατά στόχων σε ρωσικό έδαφος», τόνισε σχετικά ο Tajani μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ.
Επισημαίνεται ότι στις 30 Μαΐου, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε επιθέσεις με αμερικανικά όπλα προς ρωσικό έδαφος.
Την επόμενη μέρα, το Γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι τα γερμανικά όπλα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν «για την προστασία από επιθέσεις» της Ρωσίας στην περιοχή του Kharkiv.
Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των δυτικών χωρών σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους στην Ουκρανία.

Ρωσία: Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

Σχολιάζοντας τις δυτικές δηλώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήγησε ότι οι τα πλήγματα κατά της Ρωσίας πραγματοποιούνται ούτως ή άλλως εξ αποστάσεως ή αυτόματα, «χωρίς την παρουσία ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού».
Αυτό γίνεται από εκείνους που παράγουν και προμηθεύουν αυτά τα συστήματα κρούσης στην Ουκρανία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει «να γνωρίζουν με τι παίζουν».
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev τόνισε από την πλευρά ότι όλα τα όπλα μεγάλης εμβέλειας που παραδίδονται στην Ουκρανία «ελέγχονται ήδη άμεσα από στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ» και τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο για αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης