Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολεμικό ντελίριο στη Δύση - Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ «βλέπει» χτυπήματα από την Ουκρανία στη Λευκορωσία

Πολεμικό ντελίριο στη Δύση - Ο Λιθουανός ΥΠΕΞ «βλέπει» χτυπήματα από την Ουκρανία στη Λευκορωσία
Τη μεταφορά στόχων σε ευθυγράμμιση με τη μεταφορά του ρωσικού εξοπλισμού προτείνει ο επικεφαλής της λιθουανικής διπλωματίας
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανός Gabrielius Landsbergis εκτιμά, σε συνέντευξή του στο Radio Liberty, ότι η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να επιφέρει πλήγματα στη Λευκορωσία εφόσον υπάρχουν «στρατιωτικοί στόχοι» που συνδέονται με τη Ρωσία στη γειτονική της χώρα.
Όπως υποστήριξε ο Landsbergis, εάν η Ρωσία εγκαταστήσει στρατεύματά ή αποθήκες όπλων στο έδαφος της γειτονικής χώρας, τότε «η επιλογή των στόχων θα πρέπει επίσης να μεταφερθεί».
Επισημαίνεται ότι στις 30 Μαΐου, το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε συμφωνήσει σε επιθέσεις με αμερικανικά όπλα προς ρωσικό έδαφος.
Την επόμενη μέρα, το Γερμανικό Υπουργικό Συμβούλιο δήλωσε ότι τα γερμανικά όπλα θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν «για την προστασία από επιθέσεις» της Ρωσίας στην περιοχή του Kharkiv.
Ωστόσο, επί του παρόντος δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των δυτικών χωρών σχετικά με τους περιορισμούς στη χρήση των όπλων τους στην Ουκρανία.

Ρωσία: Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη άμεση εμπλοκή στον πόλεμο

Σχολιάζοντας τις δυτικές δηλώσεις, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήγησε ότι οι τα πλήγματα κατά της Ρωσίας πραγματοποιούνται ούτως ή άλλως εξ αποστάσεως ή αυτόματα, «χωρίς την παρουσία ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού».
Αυτό γίνεται από εκείνους που παράγουν και προμηθεύουν αυτά τα συστήματα κρούσης στην Ουκρανία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, προειδοποιώντας ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει «να γνωρίζουν με τι παίζουν».
Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev τόνισε από την πλευρά ότι όλα τα όπλα μεγάλης εμβέλειας που παραδίδονται στην Ουκρανία «ελέγχονται ήδη άμεσα από στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ» και τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν λόγο για αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης