Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,7% το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πάλι έπεσαν έξω οι Έλληνες... αναλυτές

Η τουρκική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 5,7% το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πάλι έπεσαν έξω οι Έλληνες... αναλυτές
Σε αντίθεση με τους Έλληνες αναλυτές που έβλεπαν και φέτος κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

Η οικονομία της Τουρκίας αναπτύχθηκε 5,7% το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε ετήσια βάση, αποκάλυψε η στατιστική υπηρεσία της χώρας TurkStat.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας έφτασε τα 285,57 δισεκατομμύρια δολάρια (8,8 τρισεκατομμύρια τουρκικές λίρες) την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου, ανακοίνωσε την Παρασκευή (31/5/2024) η στατιστική υπηρεσία.
«Όταν αναλύθηκαν οι δραστηριότητες που αποτελούν το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η προστιθέμενη αξία αυξήθηκε κατά 11,1 τοις εκατό στις κατασκευές, 5,5 τοις εκατό στην πληροφόρηση και την επικοινωνία», ανέφερε.
«Με τις ορθολογικές, προβλέψιμες και βασισμένες σε κανόνες πολιτικές μας, η οικονομία μας οδεύει προς πιο ισορροπημένη και βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, προσθέτοντας ότι η Τουρκία κάνει αποφασιστικά βήματα προς τους στόχους της.
Τόνισε ότι η συμβολή της καθαρής εξωτερικής ζήτησης στην ανάπτυξη ήταν θετική κατά 1,6 μονάδες μετά από πέντε τρίμηνα και ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 8,7%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 τριμήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης