Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ackman (Pershing Square): Η καταδίκη Trump ήταν αποτέλεσμα ενός δικαστηρίου καγκουρό – Η απόφαση ήταν κομμουνιστική

Ackman (Pershing Square): Η καταδίκη Trump ήταν αποτέλεσμα ενός δικαστηρίου καγκουρό – Η απόφαση ήταν κομμουνιστική
Η Pershing Square USA σχεδιάζει να επενδύσει σε 12 έως 20 εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με επενδυτική βαθμίδα και δημιουργούν ελεύθερες ταμειακές ροές
Κομμουνιστική χαρακτήρισε την απόφαση δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη να καταδικάσει τον πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump για υπόθεση δωροδοκίας γνωστής πορνοστάρ o δισεκατομμυριούχος ακτιβιστής επενδυτής Bill Ackman.
Σε μια ανάρτηση στο X, ο διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, ενός hedge fund που διαχειρίζεται asset αξίας άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων έγραψε:
«Νομίζω ότι κάθε αντικειμενικό άτομο θα πρέπει να συμφωνήσει με τον κυβερνήτη Ron DeSantis», o οποίος προσδιόρισε μάλιστα το δικαστήριο ως καγκουρό.
Υπενθυμίζεται πως ο Trump κρίθηκε ένοχος για 34 κακουργήματα.
Μετά την ετυμηγορία, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι είναι «πολύ αθώος άνθρωπος».
Σύμφωνα με τον DeSantis, η ετυμηγορία αποτέλεσε μεθόδευση του «κομμουνιστή εισαγγελέα» Alvin Bragg, «ενός βαμμένου δημοκρατικού δικαστή» και «κάποιων δικαιωματιστών ενόρκων».

IPO

Πέρα από τον Trump, ο Ackman ανακοίνωσε γύρο χρηματοδότησης με σκοπό να αντλήσει 1,05 δισεκατομμύριο δολάρια, κάτι που σημαίνει πως το valuation του hedge fund θα ξεπεράσει τα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δεν είναι σαφές ποιοι θα μπουν στην Pershing, αλλά θα αποκτήσουν μερίδιο 10%.
Τα μισά από αυτά τα έσοδα θα διατεθούν στο Pershing Square USA, ένα fund κλειστού τύπου που αναμένεται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο αργότερα αυτό το καλοκαίρι.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο στοχεύει να επενδύσει σε ένα χαρτοφυλάκιο παρόμοιο με αυτό που στοχεύει το hedge fund του Ackman.
Η Pershing Square USA σχεδιάζει να επενδύσει σε 12 έως 20 εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με επενδυτική βαθμίδα και δημιουργούν ελεύθερες ταμειακές ροές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης