Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σιγκαπούρη ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky - Συναντήθηκε με ηγέτες κρατών στο πλαίσιο του Διαλόγου του Shangri-La

Στη Σιγκαπούρη ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky - Συναντήθηκε με ηγέτες κρατών στο πλαίσιο του Διαλόγου του Shangri-La
Στη Σιγκαρούρη ο Zelensky
Συναντήσεις με ηγέτες κρατών για περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια της Ουκρανίας και υποστήριξη για τη διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης, είχε ο V. Zelensky στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στον Διάλογο του Shangri-La , ένα φόρουμ για την άμυνα.
Όπως ανέφερε ο Zelensky σε αναρτήσεις του στην πλατφόρμα Χ, συναντήθηκε με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Ινδονησίας Prabowo Subianto, αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου και τον πρόεδρο του Ανατολικού Τιμόρ José Ramos-Horta.
Ο Zelensky επεσήμανε ότι ο José Ramos-Horta δέχθηκε να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την ειρήνη στην Ουκρανία, την οποία φιλοξενεί η Ελβετία στα μέσα Ιουνίου.
Σημειώνεται ότι πέρυσι στον Διάλογο του Shangri-La ο Prabowo Subianto είχε προτείνει ένα ινδονησιακό σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε τη διαδικασία επίτευξης δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Η Ρωσία δεν επιθυμεί να τερματίσει τον πόλεμο. Κατά συνέπεια, πρέπει να συνεργαστούμε με όλο τον κόσμο για να φέρουμε πιο κοντά την ειρήνη», σημείωσε.

Συνάντηση με Austin

Ο Zelensky είχε συνάντηση και με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Lloyd Austin.
Όπως ανέφερε ο Zelensky σε σχετική του ανάρτηση, συζήτησαν για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, την ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας, τα F-16 και για μια διμερή συμφωνίας ασφάλειας.
aut.JPG
Η στάση της Κίνας

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες του φόρουμ ο Κινέζος υπουργός Άμυνας, Dong Jun, δήλωσε ότι η χώρα του είναι προσεκτική να μην στηρίξει ούτε την Ουκρανία, ούτε τη Ρωσία.
«Στο θέμα της ουκρανικής κρίσης, η Κίνα προωθεί τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών με υπεύθυνη στάση», τόνισε και πρόσθεσε πως «δεν έχουμε προσφέρει ποτέ όπλα σε καμία από τις πλευρές που εμπλέκονται στη σύγκρουση. Έχουμε θεσπίσει αυστηρούς ελέγχους στις εξαγωγές ειδών διπλής χρήσης και δεν έχουμε κάνει ποτέ τίποτα για να τροφοδοτήσουμε τη σύγκρουση. Στεκόμαστε σταθερά στην πλευρά της ειρήνης και του διαλόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης