Τελευταία Νέα
Διεθνή

Freuding (Γερμανός υποστράτηγος): Η Γερμανία έδωσε πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει σε ρωσικό έδαφος και με Patriot

Freuding (Γερμανός υποστράτηγος): Η Γερμανία έδωσε πράσινο φως στην Ουκρανία να χτυπάει σε ρωσικό έδαφος και με Patriot
Τα όπλα που προμηθεύει η Γερμανία μπορεί να περιλαμβάνουν το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Panzerhaubitze 2000 και το σύστημα MARS-II MLRS
Η Γερμανία επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει το Patriot κατά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας.
Ο Γερμανός υποστράτηγος Christian Freuding, ο οποίος διευθύνει το ειδικό αρχηγείο για την Ουκρανία στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, παραδέχτηκε στο τηλεοπτικό κανάλι ARD ότι το Κίεβο θα καταρρίψει ρωσικά αεροπλάνα πάνω από το ρωσικό έδαφος από τα συστήματα αεράμυνας Patriot που μεταβίβασε το Βερολίνο.
«Είναι πολύ πιθανό ότι τα συστήματα Patriot θα χρησιμοποιηθούν τώρα και στην περιοχή του Kharkiv και πάνω από τη Ρωσία <...> Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ζητήστε να συμμορφωθεί», είπε ο στρατηγός.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Boris Pistorius, ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου ότι η Γερμανία αποφάσισε να μεταφέρει όπλα στο Κίεβο έως τα μέσα Απριλίου.
Όπως έγραψε η Bild, επικαλούμενη πηγές της, ο ουκρανικός στρατός τουλάχιστον μία φορά χρησιμοποίησε χωρίς άδεια ένα από τα συστήματα αεράμυνας που προμήθευσε η Γερμανία για να επιτεθεί σε ρωσικούς στόχους.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Wolfgang Büchnerε επιβεβαίωσε στις 31 Μαΐου ότι το Βερολίνο επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.
Τόνισε ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν γίνεται μέρος της σύγκρουσης.
Μια μέρα νωρίτερα, στις 30 Μαΐου, οι σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας συμφώνησαν ότι το Κίεβο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα της Δύσης για να αποκρούσει επιθέσεις στην περιοχή του Kharkiv.
Τα όπλα που προμηθεύει η Γερμανία μπορεί να περιλαμβάνουν το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Panzerhaubitze 2000 και το σύστημα MARS-II MLRS.
Ο Boris Pistorius τόνισε ότι αυτή η απόφαση περιλαμβάνει «όλα» τα γερμανικά συστήματα που μεταφέρθηκαν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης