Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι βόμβες ολίσθησης της Ρωσίας είναι πολύ καταστροφικό όπλο

Οι βόμβες ολίσθησης της Ρωσίας είναι πολύ καταστροφικό όπλο
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοχεύσει την πόλη του Kharkiv με βόμβες ολίσθησης και διάφορες επιθέσεις πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδεςστρατιωτικούς
Η παροχή δυτικών συστημάτων αεράμυνας και η άρση των δυτικών περιορισμών στην ικανότητα της Ουκρανίας να χτυπά στρατιωτικούς στόχους στη ρωσική επικράτεια με όπλα που παρέχονται από τη Δύση παραμένουν ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία να αποκρούσει ρωσικές βόμβες ολίσθησης και πυραύλους κατά της πόλης του Kharkiv.
Δώδεκα δυτικές χώρες έχουν πρόσφατα άρει εν μέρει ή πλήρως τους περιορισμούς στη χρήση από την Ουκρανία όπλων που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Αυτές οι αλλαγές πολιτικής θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν συστήματα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσουν ρωσικές περιοχές βολής και επιμελητείας στις συνοριακές περιοχές και στον εναέριο χώρο της Ρωσίας. Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν έναν αριθμό ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών τον Φεβρουάριο του 2024, πολλά από τα οποία πραγματοποιούσαν επιθέσεις με βόμβες ολίσθησης στην κατεύθυνση Avdiivka.
Η ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να καταρρίψουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε μια περιοχή της πρώτης γραμμής δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα είναι σε θέση να αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα τόσο με τα συστήματα της Ουκρανίας, όσο και με τα συστήματα που παρέχονται από τη Δύση για την προστασία της βόρειας περιφέρειας του Kharkiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν στοχεύσει την πόλη του Kharkiv με βόμβες ολίσθησης και διάφορες επιθέσεις πυραύλων τις τελευταίες εβδομάδες, αν και τα δύο συστήματα Patriot στη βόρεια Περιφέρεια του Kharkiv θα είχαν περιορισμένη αποτελεσματικότητα στην άμυνα έναντι των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών χωρίς τη δυνατότητα να πυροβολήσουν ρωσικά αεροσκάφη στον ρωσικό εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης