Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW): Κρίσιμη για την Ουκρανία, η άρση απαγόρευσης χρήσης δυτικών όπλων εντός της Ρωσίας

Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW): Κρίσιμη για την Ουκρανία, η άρση απαγόρευσης χρήσης δυτικών όπλων εντός της Ρωσίας
Το Κίεβο μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας
To να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί δυτικά συστήματα αεράμυνας εναντίον στόχων στη Ρωσία, είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσει το Κίεβο να αποκρούσει τα ρωσικά πλήγματα με βόμβες και πυραύλους κατά του Kharkiv, σύμφωνα με ανάλυση του αμερικανικού Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).
Μετά τη μερική άρση των περιορισμών που επέβαλε ο πρόεδρος Biden στον τρόπο με τον οποίο η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές προμήθειες που αποστέλλονται από τις ΗΠΑ, το Κίεβο μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.
Έντεκα άλλες δυτικές χώρες έχουν επίσης πρόσφατα άρει μερικώς ή πλήρως τους περιορισμούς που αφορούν τη χρήση από την Ουκρανία των όπλων που της παρέχονται από τη Δύση, για να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.

Σημαντική αλλαγή

«Αυτές οι αλλαγές πολιτικής θα επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν συστήματα που παρέχονται από τη Δύση για να πλήξουν ρωσικές περιοχές βολής και στάθμευσης στις συνοριακές περιοχές και τον εναέριο χώρο της Ρωσίας», σύμφωνα με το ISW.
«Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν έναν αριθμό ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών τον Φεβρουάριο του 2024, πολλά από τα οποία πραγματοποιούσαν πλήγματα με βόμβες ολίσθησης στην κατεύθυνση της Avdiivka.
«Η ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να καταρρίπτουν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη σε μια μετωπική περιοχή, δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι πιθανότατα σε θέση να αναπαράγουν τα ίδια αποτελέσματα τόσο με ουκρανικά όσο και με δυτικά παρεχόμενα συστήματα για την προστασία της βόρειας περιφέρειας Kharkiv και της ομώνυμης πόλης  από ρωσικά πλήγματα με βόμβες ολίσθησης που εκτοξεύονται από τον ρωσικό εναέριο χώρο. 
Σύμφωνα με το ISW, η ανάπτυξη αυτών των αμυντικών συστημάτων θα είχε περιορισμένη αποτελεσματικότητα, εάν δεν ήταν σε θέση να πλήξουν στόχους στον ρωσικό εναέριο χώρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης