Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιστροφή - βόμβα του Farage είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Sunak

Η επιστροφή -  βόμβα του Farage είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του Sunak
Η απόφασή του Farage να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση από τους Συντηρητικούς του Sunak, είναι ο χειρότερος εφιάλτης του πρωθυπουργού.
Μέσα σε μια ώρα, οι εύθραυστες ελπίδες του Rishi Sunak για τη διάσωση της τύχης του κόμματός του στις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέρρευσαν, αναφέρει το Politico.
Ο Nigel Farage, η αιώνια νέμεση των Συντηρητικών, κάλεσε τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα για μια «έκτακτη» συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι ανατρέπει την προηγούμενη δέσμευσή του να μείνει εκτός των γενικών εκλογών και ότι θα είναι τελικά υποψήφιος για το κοινοβούλιο.
Η απόφαση αυτή απειλεί όχι μόνο τις προοπτικές του Sunak στις εκλογές που προκήρυξε ο πρωθυπουργός για τις 4 Ιουλίου, αλλά και την ίδια την επιβίωση του Συντηρητικού Κόμματος, μέχρι τώρα ενός από τα πιο επιτυχημένα εκλογικά οχήματα στον κόσμο.
Ο Farage αποκάλυψε ότι θα είναι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια του Clacton στο Essex στην ανατολική ακτή της Αγγλίας.
Είπε ότι είχε βιώσει μια αλλαγή γνώμης την προηγούμενη ημέρα, όταν «πετάχτηκε στην παμπ» για να σκεφτεί το θέμα και συνειδητοποίησε ότι ένιωθε μια «τρομερή αίσθηση ενοχής».
Δήλωσε ότι «τίποτα δεν λειτουργεί» στη Βρετανία και ότι ήταν στο χέρι του να ηγηθεί μιας «πολιτικής εξέγερσης».
Ανακοίνωσε επίσης ότι θα διαδεχθεί τον Ρίτσαρντ Τάις στην ηγεσία του νεοσύστατου Brexiteer κόμματός τους, Reform UK, για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η Μεταρρύθμιση είναι ο διάδοχος του προηγούμενου εκλογικού οχήματος του Farage, του Κόμματος του Brexit, το οποίο έμεινε στην άκρη σε εκατοντάδες έδρες στις εκλογές του 2019 για να βοηθήσει τους Συντηρητικούς, των οποίων ηγείτο τότε ο ευρωσκεπτικιστής Borris Johnson.
Η απόφασή του να ακολουθήσει διαφορετική προσέγγιση από τους Συντηρητικούς του Sunak, είναι ο χειρότερος εφιάλτης του πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση - βόμβα

Η απρόσμενη απόφαση του Farage, ήρθε ανάμεσα σε δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι Συντηρητικοί θα δεχθούν τεράστιο πλήγμα στις επερχόμενες εκλογές.
Μια δημοσκόπηση της YouGov σε 50.000 άτομα έδειξε ότι οι Εργατικοί βρίσκονται σε πορεία μεγαλύτερης νίκης από αυτή που πέτυχε ο Tony Blair το 1997, με το κόμμα να προβλέπεται να συγκεντρώσει 422 έδρες στο κοινοβούλιο των 650 εδρών του Ηνωμένου Βασιλείου, συρρικνώνοντας τους Συντηρητικούς στις 140 έδρες.
Μια δεύτερη δημοσκόπηση του More in Common σε 15.000 ψηφοφόρους προέβλεπε πλειοψηφία 114 εδρών για τους Εργατικούς, με τους Συντηρητικούς να υποχωρούν στις 180.
Ενώ η εστίαση του Farage στο Brexit προσέλκυσε ψηφοφόρους τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, ένα ανανεωμένο κόμμα της Μεταρρύθμισης αποτελεί πολύ μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τους Συντηρητικούς παρά για τους Εργατικούς.
Η σημερινή δεινή θέση των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις οφείλεται εν μέρει στον αριθμό των ψηφοφόρων που έχασαν από το Μεταρρυθμιστικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στην τελευταία έρευνα της YouGov για την πρόθεση ψήφου, το 21% όσων ψήφισαν Συντηρητικούς το 2019 δηλώνουν ότι τώρα σκοπεύουν να ψηφίσουν τη Μεταρρύθμιση, σε σύγκριση με το 3% των ψηφοφόρων των Εργατικών.
Ο Farage παραμένει μια εξαιρετικά διχαστική φιγούρα, αλλά εξακολουθεί να έχει μεγάλη προσωπική επιρροή στους οπαδούς του και να προσελκύει τσίρκο στα μέσα ενημέρωσης όπου κι αν πηγαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης