Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Όλες οι «κόκκινες γραμμές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν εξαφανιστεί

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Όλες οι «κόκκινες γραμμές» της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν εξαφανιστεί
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος
Όλες οι «κόκκινες γραμμές» στη σύγκρουση στην Ουκρανία έχουν διαγραφεί, δήλωσε ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Zelensky.
«Όλες οι χθεσινές «κόκκινες γραμμές» έχουν εξαφανιστεί.
Πρόσφατα, αρκετές δυτικές χώρες επέτρεψαν στο Κίεβο να εξαπολύσει επιθέσεις στη Ρωσία με τα όπλα της με τη μία ή την άλλη μορφή.
Συγκεκριμένα, την περασμένη εβδομάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν τη χρήση από την Ουκρανία όπλων που της μεταφέρθηκαν εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος δίπλα στην περιοχή του Kharkiv.
Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον άφησε σε ισχύ την απαγόρευση των διασυνοριακών χτυπημάτων με επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
Αργότερα , ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την απόφαση του Βερολίνου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει γερμανικά όπλα σε θέσεις σε ρωσικό έδαφος κοντά στην περιοχή του Kharkiv.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία, ως προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία, δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης.
Στις 2 Ιουνίου, η Γαλλία επέτρεψε στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλης εμβέλειας Storm Shadows / SCALP για να χτυπήσει ρωσικές περιοχές.
Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ορισμένες χώρες της συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας , μετέφεραν αρχικά όπλα στο Κίεβο «χωρίς κανέναν περιορισμό».
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρέπει να γνωρίζουν «με τι παίζουν» όταν μιλούν για σχέδια που θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει στόχους σε ρωσικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης