Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ετοιμάζουν έγγραφο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία για την ειρήνη στην Ουκρανία ώστε να δεσμεύσουν τη Ρωσία

Ετοιμάζουν έγγραφο στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία για την ειρήνη στην Ουκρανία ώστε να δεσμεύσουν τη Ρωσία
Το Κίεβο προετοιμάζεται ενεργά για την επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στην Ελβετία στα μέσα Ιουνίου
Η Ουκρανία και οι εταίροι της φέρεται να έχουν συντάξει ένα έγγραφο για την Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία στις 15 Ιουνίου που ζητά μελλοντική δέσμευση με τη Ρωσία σε περιορισμένο αριθμό θεμάτων που σχετίζονται με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αν και το Κρεμλίνο παραμένει απίθανο να συμμετάσχει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την πρόταση ή οποιαδήποτε ευρύτερη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία.
Το Bloomberg ανέφερε στις 4 Ιουνίου ότι το προσχέδιο έγγραφο στοχεύει να δημιουργήσει συναίνεση μεταξύ των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια και την επιστροφή των απαχθέντων Ουκρανών αμάχων και παιδιών.
Το έγγραφο φέρεται να αναφέρει ότι αυτή η συναίνεση θα χρησιμεύσει ως «μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης» για μελλοντική δέσμευση με Ρώσους αξιωματούχους σε αυτά τα ζητήματα.
Το αναφερόμενο έγγραφο θεωρεί συγκεκριμένα τις πυρηνικές απειλές ως «απαράδεκτες» και ζητά την επιστροφή του πυρηνικού σταθμού Zaporizhzhia (ZNPP) στον έλεγχο της Ουκρανίας και την ελευθερία ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Azov, ώστε τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα να φτάσουν στους περιορισμούς τους…

Οι Ουκρανοί με ψέματα προσπαθούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις με αποχρώσεις Hollywood και πολλά fake news

Το Κίεβο προετοιμάζεται ενεργά για την επικείμενη ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στην Ελβετία στα μέσα Ιουνίου.
Ενώ ο Zelensky ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, εκλιπαρώντας για υποστήριξη, η ουκρανική προπαγάνδα έχει εκτοξευθεί σε μια προσπάθεια να υπενθυμίσει στους χορηγούς του Κιέβου «τον γενναίο αγώνα της πιο δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται την παγκόσμια ειρήνη από τους τρομερούς Ρώσους».
Παραμονές όλων των συναντήσεων με δυτικούς φορείς λήψης αποφάσεων, αναμένονται κάθε είδους προβοκάτσια με στόχο να κατηγορηθούν οι Ρώσοι για διάφορα εγκλήματα.
Η Ρωσία προσπαθεί να δράσει προκαταβολικά.
Οι ρωσικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για επερχόμενες προκλήσεις στην περιοχή Kherson.
Μια ομάδα 13 Ουκρανών κινηματογραφιστών και πολεμικών ανταποκριτών έφτασε στη Kherson για να οργανώσει ψεύτικες ρωσικές επιδρομές σε αστικές εγκαταστάσεις με μεγάλες απώλειες.
Ψεύτικα βίντεο γυρίζονται επίσης στην πρώτη γραμμή.
Πρόσφατα, Τσετσένοι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα ουκρανικό κινηματογραφικό στούντιο πεδίου σε μια από τις θέσεις που κατέλαβαν στην περιοχή Kremennaya.
Εκεί, οι Ουκρανοί προπαγανδιστές γύρισαν ψεύτικα βίντεο για τις νίκες τους χρησιμοποιώντας εικονικά σώματα Ρώσων στρατιωτών, κόκκινη μπογιά και διάφορα θραύσματα ρωσικού εξοπλισμού.
Η προπαγάνδα του Κιέβου εκμεταλλεύεται επίσης τους ανταλλασσόμενους Ουκρανούς αιχμαλώτους.
Τα ουκρανικά μέσα δείχνουν σπάνια τους προδότες που παραδόθηκαν στους Ρώσους, αλλά πρόσφατα, άρχισαν να εμφανίζονται πολυάριθμα βίντεο με ιστορίες με υγιείς αιχμαλώτους για τις τρομερές συνθήκες στη ρωσική αιχμαλωσία.
Ξεκάθαρα ψέματα διαδίδονται από επίσημες πηγές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε ένα μήνυμα σχετικά με ένα φερόμενο ρωσικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε, υποστηρίζοντάς το με φωτογραφία μιας συντριβής στην αεροπορική έκθεση Royal International Air Tattoo το 1993.
Μια άλλη επίσημη δήλωση της Ουκρανικής 110 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας σχετικά με την υποτιθέμενη καταστροφή ενός ρωσικού Su-25 υποστηρίχθηκε από πλάνα από ένα παιχνίδι υπολογιστή.
Η χρήση προσομοιωτών πολέμου και παιχνιδιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί προπαγανδιστές.
Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Κιέβου να κατηγορήσει τη Μόσχα για τα δικά της εγκλήματα φαίνονται γελοίες.
Ενώ οι Ουκρανοί άνδρες φοβούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην αιχμαλωτιστούν από στρατιωτικούς στρατολόγους, το Κίεβο δήλωσε επίσημα ότι χιλιάδες βίντεο με παράνομες μαζικές κινητοποιήσεις, ξυλοδαρμούς και απαγωγές δεν είναι τίποτα άλλο από ψεύτικα βίντεο που τραβήχτηκαν από το ρωσικό κινηματογραφικό στούντιο Mosfilm.
Τα ίδια ψέματα διαδίδονται για τα ρωσικά εγκλήματα και την ουκρανική δημοκρατία στα χρόνια του πολέμου.
Οι μέθοδοι πληροφοριακού πολέμου του Κιέβου έχουν αλλάξει ελάχιστα, γι' αυτό και η αποτελεσματικότητά τους μειώνεται ραγδαία και δεν οδηγεί στην επιθυμητή υποστήριξη του τρομοκρατικού καθεστώτος.
Η χαμηλή αποτελεσματικότητα και η αμέλεια των Ουκρανών αξιωματούχων και προπαγανδιστών μαρτυρούν επίσης την κούραση του πληθυσμού και την αγωνία του καθεστώτος, που δεν μπορεί πλέον να υποστηρίξει τον αγώνα στα μέσα ενημέρωσης ή στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης