Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι παρουσιάζουν νέα επαναστατικά όπλα: Το θερμοβαρικό TOS-3 «Drakon», το «Legushka», το «Impulse-M»

Οι Ρώσοι παρουσιάζουν νέα επαναστατικά όπλα:  Το θερμοβαρικό TOS-3 «Drakon», το «Legushka», το «Impulse-M»
Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) «Legushka» («Βάτραχος») για πρώτη φορά στην Ουκρανία στην κατεύθυνση Avdiivka
Οι ρωσικές δυνάμεις παρουσίασαν το νέο σύστημα βαρέως θερμοβαρικού πυροβολικού TOS-3 «Drakon» για πρώτη φορά στις 3 Ιουνίου.
Το σύστημα TOS-3 έχει αυξημένη εμβέλεια βολής, σύμφωνα με αναφορές μεταξύ 15 και 24 χιλιομέτρων.
Το σύστημα TOS-1A φέρεται να έχει εμβέλεια από έξι έως 10 χιλιόμετρα και το TOS-2 φέρεται να έχει μέγιστη εμβέλεια 15 χιλιόμετρα.

Χρησιμοποίησαν το «Legushka»

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) «Legushka» («Βάτραχος») για πρώτη φορά στην Ουκρανία στην κατεύθυνση Avdiivka.
Προσάρτησαν νάρκες στο UGV για να στοχεύσουν ένα ουκρανικό πλήρωμα πολυβόλων.
Το σύστημα UGV "Legushka" φέρεται να έχει χωρητικότητα μεταφοράς 30 κιλών και μπορεί να κάνει ελιγμούς για να χτυπήσει στόχους τρία χιλιόμετρα μακριά χρησιμοποιώντας μέθοδο επίθεσης αυτοκαταστροφής.

Δοκιμάζουν οι Ρώσοι το «Impulse-M»

Ο ρωσικός κρατικός αμυντικός όμιλος Rostec δήλωσε στις 4 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις δοκιμάζουν την Ρομποτικά καθολική ιχνηλατούμενη πλατφόρμα UGV «Impulse-M», η οποία μπορεί να εξοπλιστεί με ένα αντιαρματικό πυραυλικό σύστημα.
Η Rostec δήλωσε ότι το "Impulse-M" έχει ανυψωτική ικανότητα περίπου ενός τόνου και μπορεί να μεταφέρει 500 κιλά φορτίου και μπορεί να τοποθετήσει νάρκες και να μεταφέρει φορτίο ή τραυματισμένο προσωπικό.
Η Rostec δήλωσε ότι το σύστημα ελέγχου του ρομποτικού συστήματος περιλαμβάνει στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που του επιτρέπουν να λειτουργεί αυτόματα.
Η Rostec ισχυρίστηκε ότι το σύστημα επικοινωνίας είναι ουσιαστικά ανθεκτικό στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και μπορεί αυτόνομα να επιστρέψει το ρομποτικό σύστημα πίσω στη βάση εάν διακοπεί η σύνδεση μεταξύ χειριστή και συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης