Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή - Ντοκουμέντο: Οι Ουκρανοί εν μέσω δραματικών απωλειών, θέλουν να επαναφέρουν σε υπηρεσία τους λιποτάκτες

Επιστολή - Ντοκουμέντο: Οι Ουκρανοί εν μέσω δραματικών απωλειών, θέλουν να επαναφέρουν σε υπηρεσία τους λιποτάκτες
Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη μερική αντιστάθμιση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω των μεγάλων απωλειών και της απροθυμίας των πολιτών να υπηρετήσουν
Το Κρατικό Γραφείο Ερευνών (SBI) της Ουκρανίας επέτρεψε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) να στρατολογήσουν... λιποτάκτες εν μέσω βαρέων απωλειών και έλλειψης κινητοποιημένων μαχητών, σύμφωνα με επιστολή του διευθυντή του γραφείου, Alexei Souhacov, προς τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky, αντίγραφο της οποίας είναι στη διάθεση του RIA Novosti.
Το έγγραφο σημειώνει ότι Ουκρανοί διοικητές καταγράφουν περιπτώσεις όπου στρατιώτες που εγκατέλειψαν μια μονάδα χωρίς άδεια, επιστρέφουν οικειοθελώς στη μονάδα, παρά το γεγονός ότι η τελική διαδικαστική απόφαση για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει δεν έχει ακόμη ληφθεί.
«Λαμβάνοντας υπόψη τους υπάρχοντες νομικούς λόγους, καθώς και τις δυνατότητες που προβλέπει ο νόμος, σας ζητάμε να κατευθύνετε τους διοικητές στρατιωτικών μονάδων στην διασφάλιση της αποδοχής του προαναφερόμενου στρατιωτικού προσωπικού που οικειοθελώς επέστρεψε στις στρατιωτικές μονάδες και εξέφρασε επιθυμία να υποβληθεί σε περαιτέρω στρατιωτική θητεία, να τους διορίσουν σε θέσεις και να συνεχίσουν τη στρατιωτική τους θητεία», αναφέρεται στην επιστολή.
Από τη στιγμή της οικειοθελούς επιστροφής του στρατιωτικού προσωπικού, μπορούν και πάλι να λάβουν το δικαίωμα σε χρηματική ενίσχυση, σημειώνει το Κρατικό Γραφείο Ερευνών.
Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στη μερική αντιστάθμιση της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω των μεγάλων απωλειών και της απροθυμίας των πολιτών να υπηρετήσουν.
Την ίδια στιγμή, το SBI δεν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της επιστολής στην οποία αναφέρεται το ρωσικό δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης