Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές στη Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι με θύμα πολιτικό του AfD, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία αστυνομικού από Αφγανό

Εκλογές στη Γερμανία: Νέα επίθεση με μαχαίρι με θύμα πολιτικό του AfD, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία αστυνομικού από Αφγανό
Ο άνδρας, που περιγράφεται ως υποψήφιος στις τοπικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), τραυματίστηκε στην επίθεση, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA
Υποψήφιος των εκλογών φέρεται να δέχτηκε επίθεση στο Mανχάιμ της Γερμανίας, πέντε ημέρες μετά τη δολοφονία ενός αστυνομικού στην πλατεία της πόλης
Ο άνδρας, που περιγράφεται ως υποψήφιος στις τοπικές εκλογές του συντηρητικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), τραυματίστηκε στην επίθεση, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Τύπου DPA. Το κόμμα του είπε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στην πλατεία το βράδυ της Τρίτης (4/6).
Η τοπική ένωση AfD είπε ότι ο υποψήφιος της αντιμετώπισε έναν άνδρα που κατέστρεφε προεκλογικές αφίσες και στη συνέχεια τον τραυμάτισε με ένα μαχαίρι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για θεραπεία, πρόσθεσε. Πολιτικός του AfD και μέλος της Bundestag, αναγνώρισε το θύμα της επίθεσης ως τον Heinrich Koch, υποψήφιο στις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου- αν και οι αξιωματούχοι δεν το έχουν επιβεβαιώσει.
Η αστυνομία στο Mανχάιμ έκανε λόγο μόνο για αστυνομική επιχείρηση, προσθέτοντας ότι θα δώσει λεπτομέρειες για την επίθεση αργότερα την Τετάρτη. Ωστόσο, το DPA είπε ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί. Το τελευταίο περιστατικό στο Mανχάιμ σημειώθηκε αφότου ένας Αφγανός αιτών άσυλο συνελήφθη ως ύποπτος ότι μαχαίρωσε θανάσιμα έναν 29χρονο αστυνομικό και τραυμάτισε πέντε ακτιβιστές που ήταν αντίθετοι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και προετοιμάζονταν για συγκέντρωση την Παρασκευή.
Η δολοφονία έχει προκαλέσει οργή στη Γερμανία, ωθώντας την κυβέρνηση να πει ότι μπορεί να επιτρέψει τις απελάσεις στο Αφγανιστάν. Ο 25χρονος ύποπτος για εκείνη την επίθεση λέγεται ότι ήρθε στη Γερμανία ως πρόσφυγας το 2013 και έκτοτε έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Οι απελάσεις στο Αφγανιστάν σταμάτησαν όταν οι Ταλιμπάν επέστρεψαν στην εξουσία πριν από τρία χρόνια.
Η έξαρση βίας σημειώνεται καθώς οι Γερμανοί ετοιμάζονται να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Το AfD διαγωνίζεται με τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για τη δεύτερη θέση στις κάλπες, αν και οι κορυφαίοι υποψήφιοι του κόμματος έχουν πληγεί από μια σειρά σκανδάλων.
«Είμαστε σοκαρισμένοι και άναυδοι», δήλωσε ο Markus Frohnmaier, κορυφαίος αξιωματούχος του AfD στο νοτιοδυτικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ως απάντηση στο τελευταίο περιστατικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης