Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πνιγμοί, κρυοπαγήματα, νάρκες, λαθρέμποροι - Το δράμα των Ουκρανών στον ποταμό Tisa - Απάνθρωπες μέθοδοι από το Κίεβο

Πνιγμοί, κρυοπαγήματα, νάρκες, λαθρέμποροι - Το δράμα των Ουκρανών στον ποταμό Tisa - Απάνθρωπες μέθοδοι από το Κίεβο
Οι συνοριοφύλακες στον ποταμό Tisa έχουν λάβει εντολές, προκειμένου να σταματούν τους λιποτάκτες «με κάθε δυνατό μέσο»
Πολυάριθμοι Ουκρανοί πολίτες σε στρατεύσιμη ηλικία, οι οποίοι προσπαθούν να διαφύγουν από το καθεστώς Zelensky και να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία, έχασαν τη ζωή τους στις όχθες του ποταμού Tisa αφού οι συνοριοφύλακες έχουν τοποθετήσει νάρκες για να αποτρέψουν τις αποδράσεις, λόγω του μεγάλου ζητήματος λειψανδρίας στη χώρα.
Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες έχουν εγκαταστήσει νάρκες για να αποτρέψουν τη διαφυγή μέσω του ποταμού Tisa από τον Απρίλιο , σύμφωνα με πηγή του Sputnik που γνωρίζει το θέμα.
Η πηγή σημείωσε ότι οι συνοριοφύλακες έχουν λάβει εντολή να σταματήσουν τους υποψήφιους στρατιώτες «με κάθε δυνατό μέσο».
«Μόλις τον Απρίλιο ξεκίνησαν το σκάψιμο για νάρκες - και η πρώτη «ψαριά» έχει ήδη εμφανιστεί. Η εντολή ήταν να σταματήσει η φυγή των ανθρώπων με κάθε μέσο, ​​ακόμη και με αυτόν τον τρόπο», προσθέτουν οι Ουκρανοί πληροφοριοδότες του Sputnik.

tisza.jpg

Επισημαίνεται ότι ο ποταμός Tisa αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ουκρανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία και όσοι επιδιώκουν να αποφύγουν τη στράτευση και να καταφύγουν στην Ευρώπη προσπαθούν τακτικά να τον διασχίσουν.
Πάνω από 6.000 Ουκρανοί σε στρατεύσιμη ηλικία έχουν κολυμπήσει πέρα ​​από το ποτάμι προς τη Ρουμανία από τον Φεβρουάριο του 2022, ανέφεραν οι New York Times τον Απρίλιο, επικαλούμενοι τις ρουμανικές αρχές.
Ωστόσο, δεν φτάνουν όλοι στην απέναντι όχθη.

Map-of-the-River-Tisza-watershed-1-areas-flooded-regularly-prior-to-regulation.png

Όσοι διασχίζουν το ποτάμι συχνά πέφτουν θύματα του υπερβολικά παγωμένου νερού, των στολών κακής ποιότητας και των εμποδίων που αδυνατούν να δουν καθώς κολυμπούν τη νύχτα.
Οι λαθρέμποροι παίρνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ από Ουκρανούς που διέφυγαν από την κινητοποίηση για να δώσουν οδηγίες για το πώς να διασχίσουν το ποτάμι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Ukrainska Pravda.
Οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες έχουν περισυλλέξει τα πτώματα 32 ατόμων από τις όχθες Tisa από τότε που ο πρόεδρος διέταξε πλήρη επιστράτευση τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το RBK Ukraine.
«Οι φυσικές ικανότητες ενός ατόμου δεν εγγυώνται την επιτυχία στη διάσχιση του ποταμού Tisa. Επειδή είναι βαθύς, υπάρχει φονικό ρεύμα, ενώ εμφανίζονται ριζώματα [φυτά που μοιάζουν με θαλάσσιο ιστό] που μπορούν να παγιδεύσουν τα ρούχα τους», εξήγησε στην εφημερίδα ο προϊστάμενος των συνοριοφυλάκων Vladimir Shikur.
Εξήγησε ότι οι λιποτάκτες υποφέρουν από σπασμούς στο παγωμένο νερό και ακόμη και ένα καλά εκπαιδευμένο άτομο δεν μπορεί να κολυμπήσει προς τη σωστή κατεύθυνση ή ακόμη και να βγει από το ποτάμι μόνο του.
Δέκα Ουκρανοί πνίγηκαν στον ποταμό  μόνο τον Μάιο, σύμφωνα με την Δυτική Περιφερειακή Διεύθυνση της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας.
Ωστόσο είναι αδύνατο να διευκρινιστεί ο ακριβής αριθμών των άτυχων Ουκρανών πολιτών που έχουν πραγματικά πνιγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης