Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση κόλαφος για την οικονομική πολιτική του Biden - Το 58% των Αμερικανών πασχίζει να ... βγάλει το μήνα

Δημοσκόπηση κόλαφος για την οικονομική πολιτική του Biden - Το 58% των Αμερικανών πασχίζει να ... βγάλει το μήνα
Στην ερώτηση για το «ποιος είναι ο πιο υπεύθυνος για την κατάσταση της οικονομίας», το 42% των ερωτηθέντων επιλέγει «Biden»
Το 58% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι παχίζει να ανταπεξέλθει στα μηνιαία έξοδα και υποχρεώσεις, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση του NewsNation/Decision Desk HQ που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 5/6.
Οι ψηφοφόροι στέλνουν έτσι μια κραυγή αγωνίας προς το Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι το μηνιαίο εισόδημά τους καταναλώνεται από βασικά έξοδα διαβίωσης - στέγαση, φαγητό, υγεία και μεταφορές - αφήνοντας ελάχιστα έως καθόλου χρήματα στην άκρη.
Η δημοσκόπηση δίνει ένα ισχυρό χαστούκι στα Bidenomics, εν μέσω ενός εκλογικού έτους, κατά το οποίο η οικονομία αναμένεται να αποτελέσει μείζον ζήτημα στην κούρσα του Joe Biden εναντίον του πρώην προέδρου Donald Trump.
Το 58% των ερωτηθέντων αποδοκιμάζει σφόδρα τον χειρισμό της οικονομίας από την κυβέρνηση Biden.
Ενώ το σαρωτικό 92% ανησυχεί «κάπως» ή «πολύ» για τον πληθωρισμό.
Σχεδόν τα 2/3 ερωτηθέντων ψηφοφόρων δήλωσαν ότι χρειάστηκε να μειώσουν τις αγορές τους τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων των ειδών παντοπωλείου, της διασκέδασης και της εστίασης.
Στην ερώτηση για το «ποιος είναι ο πιο υπεύθυνος για την κατάσταση της οικονομίας», το 42% των ερωτηθέντων επιλέγει «Biden».
Την ίδια στιγμή το 45% εκτιμάει ότι βρίσκεται σε χειρότερη θέση από ό,τι πριν από ένα χρόνο όσον αφορά την οικονομική κατάσταση, και μόνο το 23% βλέπει βελτίωση στην οικονομική  κατάσταση ή το εισόδημα.
Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα επέλεξαν στη συντριπτική τους πλειονότητα την οικονομία ως το βασικό θέμα που θα κρίνει την ψήφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης