Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πάνω – κάτω στις έρευνες: Ο Draghi υπερτερεί της Ursula στις δημοσκοπήσεις για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τα πάνω – κάτω στις έρευνες: Ο Draghi υπερτερεί της Ursula στις δημοσκοπήσεις για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τι έδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση

Σχετικά Άρθρα

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση τοποθετεί τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Mario Draghi ελαφρώς μπροστά από την νυν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen ως τον προτιμώμενο υποψήφιο για να ηγηθεί της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σε αυτόν τον αγώνα δύο ίππων για την κορυφαία θέση, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεώρησαν τόσο τον Draghi όσο και τη Der Leyen ως κατάλληλες επιλογές για να ηγηθούν του επόμενου Κολλεγίου των Επιτρόπων.
Ωστόσο, ο Draghi προηγήθηκε ελαφρώς με το 49% των ερωτηθέντων να τον προτιμούν σε σύγκριση με το 47% της Ursula.
Ενώ το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εξέφρασε δυσμένεια για τον Draghi, τα επίπεδα αντιπάθειας προς τη Fon Den Leyen ήταν ελαφρώς υψηλότερα στο 37%.
Η έρευνα, που διεξήχθη από το Polling Europe, περιελάμβανε περισσότερες από 5.000 πλήρεις συνεντεύξεις σε 27 χώρες της ΕΕ.
Εκτός από τους von der Leyen και Draghi, αξιολογήθηκαν επίσης οι Επίτροποι Nicolas Schmit και Thierry Breton, αν και τα επίπεδα υποστήριξής τους ήταν χαμηλότερα.
Ενώ η Ursula συγκέντρωσε καλύτερη υποστήριξη από τους ερωτηθέντες στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ο Draghi έλαβε ισχυρή υποστήριξη από τη νότια Ευρώπη, ιδιαίτερα από την πατρίδα του την Ιταλία.

Η διαφοροποίηση

Η υποστήριξη για τους υποψηφίους διέφερε μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών κομμάτων, με τη Fon Der Leyen να απολαμβάνει ισχυρής υποστήριξης από ψηφοφόρους των παραδοσιακών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων χριστιανοδημοκρατών, σοσιαλιστών και φιλελεύθερων.
Οι Πράσινοι ψηφοφόροι έδειξαν επίσης υποστήριξη, παρά την αρχική αντίθεση των Πρασίνων στον διορισμό της το 2019.
Από την άλλη πλευρά, ο Draghi έδειξε μεγαλύτερη διακομματική υποστήριξη συνολικά, με σταθερά επίπεδα υποστήριξης σε διαφορετικές πολιτικές ομάδες.
Αυτό υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι μια προτιμώμενη επιλογή εάν δεν προκύψει σαφής πλειοψηφία μετά τις εκλογές και οι ηγέτες της ΕΕ επιδιώξουν να διορίσουν ένα λιγότερο διχαστικό πρόσωπο.
Τελικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν μια διαφοροποιημένη προτίμηση, υπογραμμίζοντας τη σημασία τόσο της γεωγραφικής όσο και της πολιτικής ισορροπίας στην επιλογή του επόμενου αρχηγού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης