Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία θα λάβει τα πρώτα εμβόλια της Ε.Ε. για τη γρίπη των πτηνών την επόμενη εβδομάδα – 640.000 οι πρώτες δόσεις

Η Φινλανδία θα λάβει τα πρώτα εμβόλια της Ε.Ε. για τη γρίπη των πτηνών την επόμενη εβδομάδα – 640.000 οι πρώτες δόσεις

Ξεκινούν πάλι οι μαζικοί εμβολιασμοί

Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο φορτίο 640.000 δόσεων προσαρμοσμένου εμβολίου για τη γρίπη των πτηνών πρόκειται να φτάσει στη Φινλανδία την επόμενη εβδομάδα.
Η Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (HERA) θα υπογράψει σύμβαση με τη Seqirus την ερχόμενη Τρίτη για να εξασφαλίσει αυτές τις δόσεις, με στόχο την προστασία από το τελευταίο θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης των πτηνών H5N1.
Ανώτερος αξιωματούχος της Επιτροπής ενημέρωσε το POLITICO ότι η HERA θα υπογράψει την κοινή σύμβαση προμήθειας με τη Seqirus για λογαριασμό 15 χωρών μελών.
Αυτή η αρχική παρτίδα εμβολίων θα κατευθυνθεί στη Φινλανδία, όπου οι εργαζόμενοι σε φάρμες βιζόν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό από μολυσμένα ζώα.
Το τρέχον συμβόλαιο περιλαμβάνει 640.000 δόσεις, με δυνατότητα αγοράς έως και 40 εκατομμυρίων δόσεων τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Το Seqirus προσεγγίστηκε από την HERA πέρυσι για να ενημερώσει το εμβόλιο της για τη ζωονοσογόνου γρίπης για να αντιμετωπίσει το κυρίαρχο στέλεχος της γρίπης των πτηνών.
Η εταιρεία απαιτούσε μια ελάχιστη εγγύηση πώλησης για τη διασφάλιση της κερδοφορίας, την οποία η ΗΡΑ μπόρεσε να παράσχει μέσω της κοινής σύμβασης προμήθειας.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το ενημερωμένο εμβόλιο της Seqirus κατά της ζωονοσογόνου γρίπης τον Απρίλιο, ανοίγοντας το δρόμο για αυτήν την κρίσιμη πρωτοβουλία με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεων της επιδημίας της γρίπης των πτηνών στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης