Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απειλές Rubio (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Κούβα θα υποστεί βαριές συνέπειες εάν επιτρέψει ρωσικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της

Απειλές Rubio (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Κούβα θα υποστεί βαριές συνέπειες εάν επιτρέψει ρωσικά πολεμικά πλοία στα λιμάνια της
«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πραγματικές συνέπειες από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden» διεμήνυσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από τη Φλόριντα
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Marco Rubio πιστεύει ότι η Κούβα θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνέπειες από την αμερικανική κυβέρνηση εάν πλοία του ρωσικού ναυτικού εισέλθουν στο λιμάνι της, όπως διεμήνυσε από το Χ.
«Τα ρωσικά υποβρύχια ικανά να φέρουν πυρηνικούς πυραύλους δεν έχουν επιχειρήσει στην Καραϊβική για περισσότερα από 30 χρόνια. Επομένως, εάν το καθεστώς στην Κούβα αποφασίσει να επιτρέψει σε κάποιο εξ αυτών να εισέλθει σε ένα λιμάνι μόλις 144 χιλόμετρα από τις ακτές μας, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν πραγματικές συνέπειες από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden», διεμήνυσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από τη Φλόριντα.
Νωρίτερα, οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κούβας ανακοίνωσαν ότι ομάδα πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού θα φτάσει για επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας στις 12 Ιουνίου.
Πρόσθεσαν ότι πρόκειται για τη φρεγάτα Admiral Gorshkov, το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης Nikolai Chiker. Η δήλωση τονίζει ότι «κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα» και ως εκ τούτου η παραμονή τους «δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή».
Στις 5 Ιουνίου, το Associated Press ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον αναμένει τα ρωσικά πλοία να φτάσουν στην Καραϊβική το καλοκαίρι για να πραγματοποιήσουν ναυτικές ασκήσεις.
Όπως μετέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο, θα φτάσουν στην περιοχή «τις επόμενες εβδομάδες».
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ρωσικά πλοία ενδέχεται να εισέλθουν στα λιμάνια της Κούβας, αλλά και σε αυτά της Βενεζουέλας.
Ο Λευκός Οίκος, το State Department και το Πεντάγωνο δεν έχουν σχολιάσει ακόμη επισήμως την άφιξη των ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Αβάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης