Τελευταία Νέα
Διεθνή

Asia Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν εύκολα τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams

Asia Times: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις καταστρέφουν εύκολα τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams
Κάθε Abrams κοστίζει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια
Η Ρωσία έχει μάθει να καταστρέφει εύκολα τα άρματα μάχης Abrams, γράφει η Asia Times.
«Οι Ρώσοι ανακάλυψαν ότι το Abrams μπορεί να καταστραφεί από drones, ειδικά το Lancet, ή να καταστραφεί από νάρκες, είναι ευάλωτο σε αντιαρματικά όπλα, όπως το ρωσικό Kornet.
Σημειώνεται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία έδειξε μια σειρά από προβλήματα για το σύγχρονο Abrams.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν μερικά από τα αμερικανικά άρματα μάχης, υποστηρίζει η Asia Times.
Επιπλέον, οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται ότι τις ημέρες με υγρασία τα ηλεκτρονικά του άρματος αποτυγχάνουν, εμποδίζοντάς το να χρησιμοποιηθεί σε μάχη, αναφέρει η Asia Times.
Κάθε Abrams κοστίζει περίπου δέκα εκατομμύρια δολάρια.
«Το πολύ βαρύ τανκ είναι επίσης περιορισμένο στις δυνατότητες εφαρμογής του, καθώς το βάρος του και η έλλειψη ευελιξίας το καθιστούν δύσκολο στην διέλευση στενών γεφυρών και δρόμων σε πόλεις», τόνισε η Asia Times.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μέσα σε μια εβδομάδα, μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου νίκησαν τους σχηματισμούς των 9 σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας.
Οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του «Κέντρου» ανήλθαν σε περίπου 2.690 στρατιωτικούς, δύο άρματα μάχης, μεταξύ των οποίων Abrams, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, μεταξύ των οποίων δύο Bradley, 21 οχήματα, 62 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και ένα Όχημα μάχης HIMARS MLRS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης