Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σύνοδο των BRICS θα συμμετάσχουν 22 κράτη – Lavrov (Ρωσία): Ανάπτυξη πλατφόρμας εθνικών νομισμάτων

Στη Σύνοδο των BRICS θα συμμετάσχουν 22 κράτη – Lavrov (Ρωσία): Ανάπτυξη πλατφόρμας εθνικών νομισμάτων
Τα κράτη των BRICS εργάζονται για την ανάπτυξη πλατφόρμας διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Τουλάχιστον 22 κράτη θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο των BRICS που θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη 11/6 στη ρωσική πόλη του Nizny Novgorod.
Συγκεκριμένα, στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ρωσίας, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, της Ινδίας, του Ιράν, της Κίνας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιθιοπίας και της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής, ενώ στις εκδηλώσεις το παρών θα δώσουν αντιπροσωπείες από Μπαγκλαντές, Μπαχρέιν, Λευκορωσία, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Καζακστάν, Κούβα, Λάος, Μαυριτανία, Σαουδική Αραβία, Ταϊλάνδη, Τουρκία και Σρι Λάνκα.
Σε δηλώσεις του ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov υπογράμμισε πως τα κράτη των BRICS εργάζονται ενεργά για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα κατά τη διάρκεια του αμοιβαίου εμπορίου.
«Γίνεται ενεργή προετοιμασία για την εφαρμογή των αποφάσεων της περσινής συνόδου του Γιοχάνεσμπουργκ, ιδίως όσον αφορά τη βελτίωση του διεθνούς νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος, την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα στο αμοιβαίο εμπόριο.
Σύμφωνα με τις οδηγίες των ηγετών στη σύνοδο κορυφής στο Γιοχάνεσμπουργκ, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη συμφωνία σχετικά με τις λεπτομέρειες για τον καθορισμό κατηγοριών κρατών εταίρων της ένωσης.
Η ατζέντα μας είναι εκτεταμένη, περιλαμβάνει θέματα που θα επηρεάσουν άμεσα τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και τη διαμόρφωση των δίκαιων θεμελίων της», τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης