Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ) μετά τη συνάντηση με Putin: Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας είναι πολύ καλές – Εποικοδομητική η συζήτηση στο Κρεμλίνο

Fidan (Τούρκος ΥΠΕΞ) μετά τη συνάντηση με Putin: Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας είναι πολύ καλές – Εποικοδομητική η συζήτηση στο Κρεμλίνο
Τι συζήτησαν στην συνάντηση της Μόσχας
Σχετικά Άρθρα

 Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας πηγαίνουν «πραγματικά καλά», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Hakan Fidan κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στη Μόσχα.
«Υπάρχουν βήματα που πρέπει να γίνουν για το εμπόριο», τόνισε ο Fidan την Τρίτη (11/6/2024), σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές.
Ο Fidan έγινε δεκτός από τον Putin στο Παλάτι του Κρεμλίνου στη Ρωσία, όπου παρευρέθηκε στη συνάντηση των BRICS και είχε διμερείς συνομιλίες.
Η Τουρκία είναι «αποφασισμένη να συνεχίσει όλες τις πιθανές προσπάθειες διαμεσολάβησης» για την Ουκρανία, δήλωσε ο Fidan.
«Σε ό,τι αφορά τη Συρία, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουμε την πολιτική σταθερότητας που εσείς, ως δύο ηγέτες (ο Putin και ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan) προωθήσατε», πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτά τα θέματα και άλλα πολλά κατά τη διάρκεια των εποικοδομητικών συνομιλιών στη Μόσχα.
Από την πλευρά του, ο Vladimir Putin ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειές της να συμβάλει στη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Είμαστε ευγνώμονες στους Τούρκους φίλους μας για την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν στη διευθέτηση καταστάσεων κρίσης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας», είπε στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.
Ευχαρίστησε επίσης την τουρκική πλευρά για την «στήριξή της στη διαπραγματευτική διαδικασία, για την παροχή του τόπου διεξαγωγής των συνομιλιών με την Ουκρανία για τη διευθέτηση της κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης