Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) θέλει να ορίσει Επίτροπο στην ΕΕ για πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPO) θέλει να ορίσει Επίτροπο στην ΕΕ για πιο σκληρή μεταναστευτική πολιτική

Εν μέσω προετοιμασιών για τις εθνικές εκλογές

Σχετικά Άρθρα

Το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (FPO) της Αυστρίας θέλει να ορίσει έναν Επίτροπο «μετανάστευσης» στην ΕΕ μετά τη νίκη του στις εκλογές της ΕΕ.
Ενώ εναπόκειται στη συντηρητική κυβέρνηση να προτείνει οποιονδήποτε επίτροπο, το FPO είπε ότι η πρώτη του νίκη σε εθνικό επίπεδο στις κάλπες του έδωσε το δικαίωμα να ορίσει κάποιον για τον ρόλο και να υπαγορεύσει τις πάγιες θέσεις του.
Στις εκλογές της ΕΕ, το FPO πήρε το 25,4% των ψήφων, λίγο μπροστά από το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (OeVP) με 24,5%.
"Αυτό που παρατήρησα τις τελευταίες εβδομάδες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είναι ότι υπάρχει πάνω απ' όλα ανάγκη για λογική μεταναστευτική πολιτική, ότι υπάρχει ανάγκη για μετανάστευση", δήλωσε ο γενικός γραμματέας του FPO Christian Hafenecker σε συνέντευξη Τύπου.
«Χρειαζόμαστε έναν επίτροπο μετανάστευσης», πρόσθεσε, προτείνοντας έναν αξιωματούχο του FPO να αναλάβει τον ρόλο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το FPO ενστερνίζεται την ιδέα.
Το 2023, ο ηγέτης του κόμματος είπε ότι όσοι «αρνούνται να ενσωματωθούν» θα πρέπει να χάσουν την υπηκοότητά τους και να απελαθούν.
Το FPO αναμένεται να βρίσκεται στην κορυφή της ψηφοφορίας στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί να βρει πρόθυμους εταίρους συνασπισμού για να συγκυβερνήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης