Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maloof (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν πήρε ακόμη το Kharkiv για να δώσει μία ευκαιρία στην Ουκρανία να συνέλθει

Maloof (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Η Ρωσία δεν πήρε ακόμη το Kharkiv για να δώσει μία ευκαιρία στην Ουκρανία να συνέλθει
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έκανε στις 14 Ιουνίου άλλη μια πρόταση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης
Οι Ουκρανοί πολιτικοί και βουλευτές θα πρέπει να εξετάσουν σε βάθος τη νέα ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας, διαφορετικά η χώρα θα συνεχίσει να έχει απώλειες, δήλωσε στο Sputnik πρώην ανώτερος αναλυτής του Πενταγώνου Michael Maloof.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έκανε στις 14 Ιουνίου άλλη μια πρόταση για τη διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης, σηματοδοτώντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί μια ειρηνευτική συμφωνία εάν το καθεστώς του Κιέβου αποχωρήσει από τις περιοχές Donbass, Kherson και Zaporozhia, οι οποίες προσαρτήθηκαν στη Ρωσία και αποκηρύξει την πρόθεσή του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden θα αντιδράσει (στην πρόταση Putin).
Έχει ήδη επενδύσει τόσα πολλά και μόλις συμφώνησε σε μια νέα δόση χρημάτων και όπλων για την Ουκρανία.
Οι ΗΠΑ είναι σαν να μην έχουν δει ποια είναι η πραγματικότητα στο πεδίο». Ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου πρότεινε ότι η αντίδραση στις ειρηνευτικές προτάσεις της Ρωσίας θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι να αλλάξει η ηγεσία των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.
«Αυτήν τη στιγμή, εκτός από τον Zelensky υπό στρατιωτικό νόμο, απλά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα άλλο όργανο που να μπορεί να πάρει μια απόφαση, εκτός εάν τελικά εκδιωχθεί και υπάρξουν νέες εκλογές και εγκατασταθεί μια νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο Maloof.
Σε αντίθεση με τη λεγόμενη «φόρμουλα ειρήνης» του Zelensky, η πρόταση του Putin αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα στο έδαφος, σύμφωνα με τον στρατιωτικό αναλυτή.

Ικανοποίηση στις περιοχές που προσαρτήθηκαν στη Ρωσία

Είναι σαφές ότι οι περιοχές που προσχώρησαν στη Ρωσία είναι αρκετά ικανοποιημένες με την επιλογή που έκαναν και είναι πρόθυμες να συνεχίσουν την ανάπτυξη με τη νέα τους ιδιότητα, σημείωσε.
Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δεν επιδιώκει να επεκτείνει τον έλεγχό της στην υπόλοιπη Ουκρανία, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της Δύσης για τα «επεκτατικά» σχέδια της Ρωσίας, τόνισε.
«Ήδη η Ρωσία ανοικοδομεί την περιοχή και οι άνθρωποι εκεί είναι πολύ χαρούμενοι που βρίσκονται υπό τον ρωσικό έλεγχο.
Και δεν είναι ότι ο Putin επιδιώκει την κυριαρχία σε ολόκληρη τη χώρα και θέλει να κινηθεί εναντίον της Ευρώπης.
Αυτό δεν είναι καν στο τραπέζι. Και το έκανε αυτό πολύ, πολύ σαφές», είπε ο Maloof.
Στο πλαίσιο της πρότασης της Ρωσίας, η ελβετική «Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία» που έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Ιουνίου δεν φαίνεται σχετική λόγω της μονόπλευρης μη ρεαλιστικής προσέγγισής της στην κρίση, σύμφωνα με τον πρώην αναλυτή του Πενταγώνου.

Παρωδία η σύνοδος της Ελβετίας για την Ουκρανία

«Δεν είναι μια σοβαρή διαπραγμάτευση, γιατί δεν έχουν καν καλέσει τη ρωσική πλευρά σε αυτή τη λεγόμενη ειρηνευτική διάσκεψη», είπε ο Maloof.
«Πραγματικά κάνει τους Ελβετούς να φαίνονται ανόητοι, όταν δεν υπάρχουν εκπρόσωποι από την άλλη πλευρά.
Αν υποτίθεται ότι είναι ουδέτεροι, δεν δίνουν αυτή την εντύπωση. Δεν επιμένουν.
Αν ήμουν Ελβετός, θα ακύρωνα αμέσως αυτή την παρωδία».
Ο στρατιωτικός αναλυτής δεν βλέπει «τίποτα ρεαλιστικό να βγαίνει» από την ελβετική διάσκεψη με την οποία απλώς ο Zelensky διεκδικεί περισσότερα δυτικά κεφάλαια.

Η Ρωσία δεν έχει πάρει ακόμη το kharkiv για να δώσει μία ευκαιρία στην Ουκρανία να συνέλθει

Ενθαρρυμένη από τους δυτικούς εταίρους της, η Ουκρανία απέρριψε την προκαταρκτική ειρηνευτική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης με τη Ρωσία και υπέστη τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εδαφικές απώλειες στη συνέχεια.
Ο ειδικός αναμένει ότι θα μπορούσε να συμβεί ξανά εάν το Κίεβο απορρίψει τη νέα προσφορά του Putin.
«Πιστεύω ότι ο Putin δεν έχει πάρει το Kharkv απλώς και μόνο επειδή θέλει να δώσει στην Ουκρανία την ευκαιρία να συνέλθει.
Και αν αυτό δεν συμβεί, μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση των ρωσικών στρατευμάτων και τελικά ίσως να κινηθούν προς την Οδησσό», σημείωσε ο Maloof.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης