Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματικός Πενταγώνου ΗΠΑ για μεγαλείο διαφθοράς: Με «σκόπιμα λογιστικά λάθη» φούσκωσαν την βοήθεια στην Ουκρανία κατά 8,1 δισεκ. δολάρια

Αξιωματικός Πενταγώνου ΗΠΑ για μεγαλείο διαφθοράς: Με «σκόπιμα λογιστικά λάθη» φούσκωσαν την βοήθεια στην Ουκρανία κατά 8,1 δισεκ. δολάρια
Πρώην αξιωματικός του Υπουργείου Άμυνας υποστηρίζει πως «εσκεμμένα λογιστικά τεχνάσματα» υποστηρίζουν τον πόλεμο proxy του Biden κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία
Όχι μόνο η διαφθορά έχει καταπιεί τεράστια ποσά κονδυλίων που δόθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου, αλλά «λογιστικά λάθη» έχουν πλήξει τη βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία, αποκάλυψε μια πρόσφατη έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και όπως αποκαλύπτει ο πρώην αξιωματικός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, David Pyne, η κυβέρνηση Biden βασίζεται σε «εσκεμμένα λογιστικά τεχνάσματα» για να στείλει σημαντικά μεγαλύτερα ποσά άμεσης στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία από ό,τι έχει εγκρίνει το Κογκρέσο!

Λογιστικά λάθη οι αποκλίσεις στα βιβλία!

«Όταν ανακαλύπτονται οποιεσδήποτε αποκλίσεις στους ελέγχους, τις χαρακτηρίζουν ψευδώς ως «λογιστικά λάθη» σε μια προσπάθεια να κρύψουν τις σκόπιμες προσπάθειές τους να υπερβούν τις εντολές του Κογκρέσου όσον αφορά το ποσό της στρατιωτικής βοήθειας που έχει εξουσιοδοτήσει η κυβέρνηση να στείλει στην Ουκρανία, σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Task Force για την Εθνική και Εσωτερική Ασφάλεια, στο Sputnik!
Ενώ η Ουάσιγκτον παραμένει αποφασισμένη να τροφοδοτήσει τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων της Δύσης κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι Αμερικανοί κατασκευαστές όπλων «χτίζουν τις δυνατότητές τους» σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν τα εξαντλημένα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ, είπε ο πρώην υπάλληλος του Πενταγώνου που ευθύνεται για την περαιτέρω αποστρατιωτικοποίηση του αμερικανικού στρατού και σοβαρή υποβάθμιση της ικανότητάς του να πολεμά και να κερδίζει μεγάλους πολέμους».
Ο Γενικός Επιθεωρητής του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αποκάλυψε σε νέα έκθεση ότι το Πεντάγωνο υπερεκτίμησε τον αμυντικό εξοπλισμό που δόθηκε στην Ουκρανία κατά 1,9 δισεκατομμύρια επιπλέον δολάρια και «σε συνδυασμό με το προηγουμένως αναγνωρισμένο σφάλμα 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το σύνολο των υπερτιμημένων αμυντικών άρθρων που παρέχονται μέσω του PDA είναι 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια», ανέφερε.
Οι αποκαλύψεις είναι απλώς περισσότερες από τις ίδιες, αφού η περσινή έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Πεντάγωνο αντιμετώπισε «προκλήσεις» στην παρακολούθηση όλου του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού που διοχετεύεται στην Ουκρανία.

Μια έκθεση Ιανουαρίου 2024 αποκάλυψε περισσότερα παρόμοια «λάθη».

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν σωστά την πορεία περισσότερων του 1 δισεκατομμύριου δολαρίων σε αμερικανικά όπλα που στάλθηκαν στην Ουκρανία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι μπορεί να είχαν κλαπεί ή φύγει λαθραία.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ «δεν συμμορφώθηκε πλήρως» με τις απαιτήσεις και μεγάλο μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού που εστάλη ήταν «κατά παράβαση», σταλμένος, ανέφερε η έκθεση.
Το Κίεβο και η Ουάσιγκτον υποχρεώνουν το καθεστώς Zelensky να επιβεβαιώσει περαιτέρω τη «δέσμευσή του να διασφαλίσει την ασφάλεια των αμυντικών ειδών και τεχνολογίας που παρέχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με τις απαιτήσεις βελτιωμένης παρακολούθησης τελικής χρήσης (EEUM) του DOD [Department of Defense] Golden Sentry».
Η Ουκρανία επρόκειτο να συντάξει "ένα ολοκληρωμένο κατάλογο όλων των εναπομεινάντων ειδών EEUM στην κατοχή της Ουκρανίας", να παράσχει στο Υπουργείο Άμυνας "πρόσβαση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ουκρανία όπου αποθηκεύονται τα στοιχεία EEUM" και "να επιτρέψει την επανέναρξη όλων των δραστηριοτήτων επαλήθευσης αυτοπροσώπως.»
Ο Pyne θυμήθηκε πώς ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Blackwater Erik Prince είπε στον Tucker Carlson σε πρόσφατη συνέντευξη ότι το Υπουργείο Άμυνας του Joe Biden «υποτίμησε πολύ τα όπλα που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία για να μεγιστοποιήσουν τον αριθμό των όπλων που αποστέλλονται».

Παράκαμψη Κογκρέσου

«Σύμφωνα με την εκτίμησή του, οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ουκρανία όπλα αξίας «εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων» για να παρακάμψουν τους περιορισμούς του Κογκρέσου.
Ο τρόπος που το κάνουν αυτό είναι να αποτιμούν το κόστος των όπλων που μεταφέρονται στην Ουκρανία στην αρχική τους τιμή αγοράς πριν από είκοσι χρόνια, η οποία θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ακριβής για τα αρχικά που στέλνουν στην Ουκρανία αλλά όχι για τα νέα που στέλνουν. δήλωσε ο Pyne.
Εφόσον ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μike Johnson «αποστάτησε στη νεοσυντηρητική πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εγκρίνοντας βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία», είπε ο ειδικός, υπάρχουν λίγες πιθανότητες να πιέσει για έρευνα για αυτά τα λεγόμενα λογιστικά λάθη.
«Φυσικά, αυτά δεν είναι καθόλου λάθη, αλλά μια συντονισμένη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης Biden να συνεχίσει να προδίδιε τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ για να υποστηρίξει τον κατασκευασμένο πόλεμο proxy του Biden κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, τον οποίο ο Πρόεδρος Vladimir Putin προσπάθησε να τελειώσει με μια συμβιβαστική ειρηνευτική συμφωνία από τον Μάρτιο του 2022», παρατήρησε ο Pyne.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης