Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγικό τέλος για Ουκρανία, η πρόταση Putin ήταν η τελευταία ευκαιρία – Τώρα η Ρωσία θα ζητήσει παράδοση άνευ όρων

Τραγικό τέλος για Ουκρανία, η πρόταση Putin ήταν η τελευταία ευκαιρία – Τώρα η Ρωσία θα ζητήσει παράδοση άνευ όρων
Καταστροφικές είναι οι συνέπειες για την Ουκρανία μετά την απόρριψη του σχεδίου Putin από το ΝΑΤΟ και το καθεστώς Zelensky - Τουλάχιστον 20 χώρες του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στον πόλεμο με τη Ρωσία - Προελαύνουν οι ρωσικές δυνάμεις σε Kharkiv, Donetsk
(upd 19) Τραγικός θα είναι ο επίλογος για την Ουκρανία που θα καταρρεύσει σύντομα, πιθανότατα μέσα στο 2025.
Το ρεαλιστικό σχέδιο ειρήνης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ήταν η τελευταία ευκαιρία για να δοθεί τέλος
στην άσκοπη αιματοχυσία, την οποία επέβαλε η Δύση με απώτερο σκοπό να φθείρει τη Ρωσία και να αποτρέψει τη δημιουργία του πολυπολικού κόσμου.
H Μόσχα δεν αποκλείει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία αλλά, όπως τονίζει χωρίς τη συμμετοχή του Zelensky, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην εξουσία.
Πάντως μετά την απόρριψη του σχεδίου Putin, το αμέσως επόμενο αίτημα της Ρωσίας θα είναι η παράδοση άνευ όρων.
Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον 20 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στον πόλεμο με τη Ρωσία. 
Επί του πεδίου ο ρωσικός στρατός προχωρά ακάθεκτος στο Donetsk ενώ στο Kharkiv προελαύνει στην πόλη Volchansk. 
Υπάρχουν αναφορές για σκληρές μάχες στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Peskov (Εκπρόσωπος Κρεμλίνου): Η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς για την Ουκρανία - Παράνομος ο Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θα πρέπει να σκεφτεί την ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου ηγέτη Vladimir Putin επειδή η στρατιωτική κατάσταση για το Κίεβο επιδεινώνεται διαρκώς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
«Κάποτε, ο Zelensky ήρθε στην εξουσία με τη σημαία της ειρήνης και την πρόθεση να εδραιώσει την ειρήνη, να σώσει την Ουκρανία.
Πάντα έλεγε ότι δεν ήταν δέσμιος μίας καρέκλας, πάντα έλεγε ότι ήταν έτοιμος να κάνει τα πάντα για χάρη της πατρίδας του, ας δούμε αν είναι έτοιμος για οτιδήποτε, ώστε να μην επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση», είπε ο Peskov σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Peskov τόνισε ότι «κάθε φορά που ο Putin αναλαμβάνει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και όταν γίνονται διπλωματικές προσπάθειες, η κατάσταση επιδεινώνεται για την Ουκρανία.
«Η τρέχουσα δυναμική της κατάστασης στα μέτωπα μας δείχνει ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσει να επιδεινώνεται για τους Ουκρανούς.
Πιθανώς, ένας πολιτικός που βάζει τα συμφέροντα της Πατρίδας πάνω από τα δικά του θα σκεφτόταν μια τέτοια πρόταση.
Ας δούμε τι θα συμβεί», είπε ο αξιωματούχος του Κρεμλίνου.
Ο Peskov σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία είναι πιθανές, αλλά η έκβασή τους πρέπει να εγκριθεί από τις νόμιμες ουκρανικές αρχές.
Ο Zelensky δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δήλωσε ο Peskov
Επισήμανε ότι «υπάρχει σύστημα εγγυήσεων στον τομέα της ασφάλειας και σε όλα τα άλλα θέματα».

Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Kharkiv

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη δημιουργία αποστρατιωτικοποιημένων ζωνών έως ότου λάβει εγγυήσεις για την προστασία της επικράτειάς της από τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας, δήλωσε εξάλλου ο Peskov.
«Γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στην περιοχή του Kharkiv.
Αυτές οι προσπάθειες συνεχίζονται» , σημείωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossitya-1.
«Φυσικά, αυτές οι προσπάθειες θα συνεχιστούν έως ότου ασφαλίσουμε το Shebekino, την περιοχή Belgorod, και άλλες περιοχές μας από τέτοιες βάρβαρες επιθέσεις και βομβαρδισμούς»

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός αναλυτής): Τώρα η Ρωσία ετοιμάζεται να ζητήσει την άνευ όρων παράδοση της Ουκρανίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε τις νέες ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Vladimir Putin, επειδή φοβάται ότι η πολιτική του καριέρα θα τελειώσει μόλις επιλυθεί η σύγκρουση, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλεξάντερ Μερκούρης στο κανάλι του στο YouTube.
Ο Ρώσος πρόεδρος «τον καλεί, λέγοντας ότι ο Zelensky δεν είναι πλέον ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας», σημείωσε ο ειδικός.
«Τη στιγμή που θα ξεκινούσαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, η πολιτική θέση του Zelensky στο Κίεβο θα κατέρρεε και θα έπρεπε να παραιτηθεί», είπε ο αναλυτής.
Πρόσθεσε ότι η ίδια η πολιτική επιβίωση του Zelensky στο Κίεβο «συνδέεται με τη συνέχιση» της σύγκρουσης.
Η σκληρή πραγματικότητα της κατάστασης, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, είναι τέτοια που «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία» οι Ουκρανοί και οι δυτικοί εταίροι τους πρέπει να συνεννοηθούν.
Εάν δεν γίνουν αποδεκτοί οι όροι που θέτει η Ρωσία, η αιματοχυσία θα συνεχιστεί, η Ρωσία θα κερδίσει, «όπως αποδεικνύουν όλες οι τάσεις στο πεδίο της μάχης», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτή είναι η τελευταία πρόταση αυτού του είδους που είναι έτοιμη να κάνει η Ρωσία και η απόρριψή της θα σημαίνει ότι η Ρωσία τελικά δεν θα απαιτήσει τίποτα άλλο παρά μόνο «άνευ όρων παράδοση από το Κίεβο».

Larry Johnson (Πρώην CIA): Ο Putin δεν θα διαπραγματευθεί με τον Zelensky, φήμες για επιστροφή του Zaluzhny

Tην ώρα που ο Volodymyr Zelensky δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας από τη στιγμή που η θητεία του έληξε τον περασμένο μήνα χωρίς να ακολουθηθεί η νόμιμη εκλογική διαδικασία, αυτό δεν καθιστά απαραίτητα αδύνατες τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast Judging Freedom, ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson δήλωσε στον οικοδεσπότη δικαστή Andrew Napolitano ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μπορεί να είναι πρόθυμος να «καθίσει με μια κατάλληλη ουκρανική αρχή» αλλά όχι με το σημερινό καθεστώς του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον Johnson, το Κίεβο θα μπορούσε να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου ή από τον σημερινό Γενικό Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky.
«Οι φήμες λένε ότι ο Zaluzhny θα επιστρέψει», πρόσθεσε ο Johnson, αναφερόμενος στον προκάτοχο του Syrsky, Valery Zaluzhny.
Ο πρώην αναλυτής της CIA σημείωσε ότι ο Putin σίγουρα δεν θα διαπραγματευτεί με τον Zelensky.

Medvedchuk (Ουκρανός πολιτικός): Τελευταία ευκαιρία το σχέδιο Putin - Η Ουκρανία είναι μία χρεοκοπημένη χώρα, μία μαύρη τρύπα για τη Δύση

Η ειρηνευτική πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin
ήταν η τελευταία ευκαιρία για τη διατήρηση του ουκρανικού κράτους, δήλωσε στο TASS ο Viktor Medvedchuk, ο πρώην ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος «Πλατφόρμα για τη Ζωή» που είναι πλέον απαγορευμένο στην Ουκρανία.
«Η νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία του Vladimir Putin ήταν η τελευταία ευκαιρία για να διατηρηθεί το ουκρανικό κράτος.
Η Ουκρανία επί του παρόντος με τον παράνομο πρόεδρό της, τον αντίπαλο του λαού, τον νομικό μηδενισμό και τη ναζιστική κρατική ιδεολογία δεν μπορεί πλέον να θεωρείται κράτος» είπε ο Ουκρανός πολιτικός.
«Ο Putin πρότεινε την επιστροφή του κράτους στους Ουκρανούς, καθιστώντας το ουδέτερο, κυρίαρχο, αποστρατιωτικοποιημένο και αποναζιστικοποιημένο», συνέχισε.
«Οι ειρηνευτικές προτάσεις επιστρέφουν όχι μόνο την ειρήνη στην Ουκρανία αλλά και τα δικαιώματα των Ουκρανών πολιτών που ανατράπηκαν εγκληματικά από το καθεστώς Zelensky», τόνισε.
Η Ουκρανία τώρα «δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τεράστιους εξωτερικούς δανεισμούς.
Είναι στην πραγματικότητα μια χρεοκοπημένη χώρα, μια μαύρη τρύπα για τη δυτική οικονομία», σημείωσε ο Medvedchuk.
«Αυτό είναι ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τον ουκρανικό λαό, με όλους να θέλουν να φύγουν εκτός από τη συμμορία που βασιλεύει εγκληματικά», πρόσθεσε.

Τουλάχιστον 20 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στον πόλεμο με τη Ρωσία

Περίπου 20 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία αποκάλυψε το μέλος του Συμβουλίου της Άνω Βουλής της Ρωσίας Sergey Tsekov.
«Στην πραγματικότητα, περίπου 20 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία, υποστηρίζουν την Ουκρανία και προμηθεύουν όπλα.
Πιστεύω ότι βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου με τη Ρωσία» είπε ο Tsekov.
Στις 15 Ιουνίου από την ελβετική διάσκεψη για την Ουκρανία, ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ισχυρίστηκε ότι καμία χώρα της Δύσης δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.

Meloni (Πρωθυπουργός Ιταλίας): Εάν η Ρωσία δεν δεχθεί τους όρους μας θα την αναγκάσουμε να παραδοθεί

Σε ρόλο Macron η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni απείλησε ευθέως τη Ρωσία μη αναλογιζόμενη τη διαφορά ισχύος των δύο χωρών.
Μετά τη σύνοδο της Ελβετίας για την Ουκρανία κάλεσε τη Ρωσία να συμφωνήσει με τους όρους της ειρηνευτικής διευθέτησης, προκειμένου να μην έλθει αντιμέτωπη με τις συνέπειες.
«Το να προστατεύεις την Ουκρανία σημαίνει να προστατεύεις το σύστημα κανόνων στον κόσμο.
Είναι σημαντικό να ενώσουμε όλες τις προσπάθειές μας για την προστασία της Ουκρανίας.
Εάν η Ρωσία δεν συμφωνήσει με τους όρους, θα την αναγκάσουμε να παραδοθεί», είπε η Meloni

Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Να δώσουμε τα πάντα στην Ουκρανία για να αποτραπεί μία ρωσική νίκη

Το πιο σημαντικό όλων είναι παράσχουμε στην Ουκρανία όλα όσα χρειάζεται για να διατηρήσει τη θέση της και να αποτρέψει περαιτέρω ρωσικές επιτυχίες στο μέτωπο της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Τσεχίας Petr Pavel.
Πρέπει να οδηγήσουμε τη Ρωσία σε ένα τέτοιο σημείο που θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να επιτύχει τους στόχους της στο πεδίο της μάχης, είπε ο Τσέχος πρόεδρος στο BBC.
Επίσης εστίασε στην ανάγκη να εμπλακεί στο μέτωπο των πιέσεων προς την Κίνα ώστε να δημιουργηθεί μία τέτοια κατάσταση με την οποία η Ρωσία θα συνειδητοποιήσει την ανάγκη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημείωσε ο Pavel.

Πρώτος στόχος της Ρωσίας θα είναι τα F -16 που θα στείλει η Δανία στην Ουκρανία

Οποιεσδήποτε προμήθειες όπλων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16, στην Ουκρανία από τη Δανία θα αποτελούν στόχο προτεραιότητας για τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε Ρώσος βουλευτής στο TASS.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε νωρίτερα μετά από συνάντηση με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen ότι το Κίεβο αναμένει από τη Δανία να προμηθεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στο εγγύς μέλλον.
«Οποιαδήποτε εχθρική προμήθεια φονικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου θα θεωρηθεί από τη χώρα μας ως άμεσος χορηγός της τρομοκρατίας, η οποία σκοτώνει αμάχους και καταστρέφει την αστική υποδομή. Τα F-16 θα είναι στόχος προτεραιότητας που θα εξουδετερωθούν στο στάδιο της μεταφοράς τους», δήλωσε ο Mikhail Sheremet, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) και μέλος της επιτροπής ασφάλειας και καταπολέμησης της διαφθοράς της Κρατικής Δούμας.
Σύμφωνα με τον Ρώσο βουλευτή τα δανικά μαχητικά αεροσκάφη δεν θα γλιτώσουν τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας από την ήττα.

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τέσσερις οικισμούς στο Kursk – Ενεργοποιήθηκε η ρωσική αεράμυνα

Τέσσερις οικισμοί στο Kursk της Ρωσίας δέχθηκαν βομβαρδισμούς από ουκρανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της μεθοριακής περιοχής, Alexey Sminov το βράδυ της Κυριακής (16/6/2024).
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ουκρανικά στρατεύματα βομβάρδισαν τους οικισμούς Tetkino, Novy Put, Gornal και Oleshnya πολλές φορές.
Κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναφέρθηκαν κοντά στο πέρασμα Krupts και στα χωριά Troitskoye και Sergeyevka.
Ένα drone προκάλεσε φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στο Troitskoye.
Εκτός από αυτό, 11 drones μπλοκαρίστηκαν από όπλα ηλεκτρονικού πολέμου σε παραμεθόριες περιοχές.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Kharkiv – Οι Ρώσοι προελαύνουν στο Volchansk

Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο κέντρο της πόλης Volchansk στην κατεύθυνση του Kharkiv.
Σοβαρές μάχες διεξάγονται στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου οι Ουκρανοί προβάλλουν αντίσταση με το πυροβολικό τους.
Οι Ουκρανοί φέρνουν ενισχύσεις αλλά η γενικότερη αταξία στις Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις (AFU) δεν επιτρέπει τον συντονισμό μεταξύ τμημάτων διαφορετικών ταξιαρχιών.

Ρωσικές νίκες στο Donetsk - Βαριές απώλειες για τους Ουκρανούς -Έπεσε η  Georgievka

Η ρωσική ομάδα μάχης Κέντρο επικράτησε σε μάχες με δύο ουκρανικές ταξιαρχίες στο Donetsk ενώ απέκρουσε πέντε αντεπιθέσεις.
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι απώλειες των Ουκρανών ανέρχονται συνολικά σε 320 στρατιώτες.
«Οι μονάδες της ομάδας δυνάμεων Κέντρο βελτίωσαν την τακτική τους θέση και επικράτησαν των σχηματισμών της 47ης και 110ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στις 15/6/2024» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.
Στο μέτωπο του Donetsk, ο ρωσικός στρατός χτυπά τον ουκρανικό από τα νοτιοανατολικά του χωριού Nevelskoye.
Η εντατικοποίηση των μαχών σε αυτή τη θέση βοηθά τον ρωσικό στρατό στην Krasnogorovka, όπου κινείται προς τη δυτική πλευρά και εισβάλλει σε πολυώροφα κτίρια στα ανατολικά.
Το κτίριο του νοσοκομείου της πόλης πέρασε στον έλεγχο Ρώσων μαχητών ενώ επιβεβαιώθηκε η κατάληψη του χωριού Georgievka.

Συνθήκες ασφυξίας για τους Ουκρανούς στο Chasiv Yar

Στην κατεύθυνση Avdiivka οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχεδόν καταλάβει τον οικισμό Novoaleksandrovka και κατευθύνονται στη Vozdvizhenka.
Τώρα απομένουν 7 χιλιόμετρα για να κόψει ο ρωσικός στρατός τον δρόμο, τον οποίο τα δυτικά μέσα ονόμασαν «δρόμο της ζωής» από τον οποίο ενισχύονται με προμήθειες οι Ουκρανοί στο Chasiv Yar.

map_1_4.png


map_2_3.png
map_3_2.png

map_4_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης