Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτο – Οι ΗΠΑ ομολογούν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με fake news στο X για να σαμποτάρουν την Κίνα

Απίστευτο – Οι ΗΠΑ ομολογούν ότι εξαπέλυσαν επίθεση με fake news στο X  για να σαμποτάρουν την Κίνα
Στρατιωτική επιχείρηση έστησαν οι Αμερικανοί για να σαμποτάρουν την Κίνα
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν τόλμησε να διαψεύσει αναφορά του Reuters σχετικά με την εκστρατεία για την απαξίωση των κινεζικών εμβολίων κατά του Covid που ανέλαβε ο αμερικανικός στρατός.
Σε δημοσίευμά του το Reuters αναφέρει ότι ο αμερικανικός στρατός ειδικότερα είχε επιδιώξει μια εκστρατεία απαξίωσης του κινεζικού εμβολίου Sinovac κατά του κορωνοϊού στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό τη μείωση της επιρροής της Κίνας στα κράτη της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Η εκστρατεία που κυρίως εστιάστηκε στις Φιλιππίνες είχε στόχο να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των κινεζικών εμβολίων και άλλων αντικειμένων που προμηθεύονταν από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των μασκών προσώπου και των test για τον Coivd.
«Το υπουργείο Άμυνας είχε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο περιβάλλον πληροφοριών (OIE), για να αντιμετωπίσει την κακοήθη επιρροή του αντιπάλου» δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Lisa Lawrence.
«Πολλοί κρατικοί και μη φορείς χρησιμοποιούν πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλα μέσα για τη διάδοση παραπληροφόρησης και τη διεξαγωγή εκστρατειών κακόβουλης επιρροής κατά των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε .

300 λογαριασμοί στο X με στόχο τη δυσφήμιση της Κίνας 

«Το υπουργείο Άμυνας χρησιμοποιεί μια ποικιλία πλατφορμών, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις κακόβουλης επιρροής που στοχεύουν τις ΗΠΑ, τους συμμάχους και τους εταίρους», πρόσθεσε η Lawrence.
«Όσον αφορά τον Covid η Κίνα το 2020 ξεκίνησε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να κατηγορήσει ψευδώς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη διάδοση του ιού», συνέχισε η Lawrence.
«Σύμφωνα με την Στρατηγική Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, το Πεντάγωνο συνεχίζει να χτίζει ολοκληρωμένη αποτροπή έναντι κρίσιμων προκλήσεων για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής της εξάπλωσης παραπληροφόρησης από την Κίνα », είπε.
Το Reuters ανέφερε στο δημοσίευμά του ότι οι ρεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων είχαν εντοπίσει τουλάχιστον 300 λογαριασμούς στην πλατφόρμα X που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2020, με προκλητικά μηνύματα που καλούσαν τους χρήστες να μην εμπιστεύονται τα προϊόντα από την Κίνα. 
Η προσπάθεια κατά της φαξ πραγματοποιήθηκε από την άνοιξη του 2020 και μέχρι τα μέσα του 2021, σύμφωνα με το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης