Τελευταία Νέα
Διεθνή

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η διάσκεψη στην Ελβετία το πρώτο βήμα προς την ειρήνη στην Ουκρανία

Petr Pavel (Πρόεδρος Τσεχίας): Η διάσκεψη στην Ελβετία το πρώτο βήμα προς την ειρήνη στην Ουκρανία
Η Ελβετία δεν απέστειλε πρόσκληση στη Ρωσική Ομοσπονδία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετείχε σε αυτήν
Ο Τσέχος πρόεδρος, Petr Pavel, πιστεύει ότι η διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 15-16 Ιουνίου στην Ελβετία, όπου δεν προσκλήθηκε η Ρωσία, ήταν «το πρώτο βήμα προς την ειρήνη» στην Ουκρανία και ουσιαστικά «ξεπέρασε κάθε προσδοκία».
Η Ελβετία πραγματοποίησε Σύνοδο Κορυφής για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης, στο θέρετρο του Bürgenstock.
Περισσότερες από 90 χώρες, καθώς και οκτώ οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο ΟΗΕ, επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς και ο Κινέζος Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βραζιλίας δεν παρευρέθηκαν στη διάσκεψη.
Η Ελβετία δεν απέστειλε πρόσκληση στη Ρωσική Ομοσπονδία να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, αλλά η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θα συμμετείχε σε αυτήν.
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η αναζήτηση επιλογών για την επίλυση της κατάστασης στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας είναι απολύτως παράλογη και μάταιη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης