Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία κλιμακώνει την κόντρα με τη Ρωσία - Ψάχνει τρόπους να μπλοκάρει τα δεξαμενόπλοια στη Βαλτική

Η Δανία κλιμακώνει την κόντρα με τη Ρωσία - Ψάχνει τρόπους να μπλοκάρει τα δεξαμενόπλοια στη Βαλτική
Η Ρωσία στέλνει περίπου το ένα τρίτο των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου της -που αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς- μέσω των στενών της Δανίας
Η Δανία εξετάζει τρόπους για να περιορίσει τη διέλευση δεξαμενόπλοιων που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο από τη Βαλτική Θάλασσα.
Μιλώντας σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της σκανδιναβικής χώρας, Lars Lokke Rasmussen, συγκέντρωσε μια ομάδα συμμαχικών χωρών για να αξιολογήσει τα αποτελέσματα της κίνησης.
Η Ρωσία στέλνει περίπου το ένα τρίτο των θαλάσσιων εξαγωγών πετρελαίου της -που αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% της παγκόσμιας προσφοράς- μέσω των στενών της Δανίας.

Πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα

Το πέρασμα αυτό λειτουργεί ως πύλη προς τη Βαλτική Θάλασσα, οπότε οποιαδήποτε προσπάθεια διακοπής των προμηθειών θα έστελνε τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα και θα έπληττε τα οικονομικά του Κρεμλίνου.
Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει αντιπαράθεση με τη Ρωσία, αν και είναι κάτι για το οποίο η Δανία έχει προετοιμαστεί, σημειώνει το Sky News.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η χώρα αύξησε το επίπεδο απειλής για καταστροφικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον εταιρειών και αρχών, λέγοντας ότι η Ρωσία δείχνει αυξανόμενη προθυμία να αναλάβει κινδύνους για να πραγματοποιήσει υβριδικές επιθέσεις.
Η κυβέρνησή της ζήτησε επίσης από τους πολίτες της να προετοιμαστούν για μια επίθεση ή άλλη πιθανή κρίση, αποθηκεύοντας αποθέματα νερού, τροφίμων και φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης