Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «αρχιτέκτονας του Brexit» υπόσχεται να φτιάξει το διαλυμένο Ηνωμένο Βασίλειο, ως πρωθυπουργός το 2029

Ο «αρχιτέκτονας του Brexit» υπόσχεται να φτιάξει το διαλυμένο Ηνωμένο Βασίλειο, ως πρωθυπουργός το 2029
Η απρόσμενη μεγάλη επιστροφή
Σχετικά Άρθρα
Το εκλογικό μανιφέστο του «Reform UK», ένα «συμβόλαιο με τον βρετανικό λαό», παρουσίασε ο «αρχιτέκτονας του Brexit» Nigel Farage, υπογραμμίζοντας πως στόχος του είναι να «ξανακτίσει» οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά μία «διαλυμένη» χώρα.
Μιλώτας από την Ουαλία, παραδέχθηκε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη σε αυτές τις εκλογές, θέτοντας ως στόχο για τη νίκη το 2029.
Όπως είπε, σύμφωνα με τον απεσταλμένο του Σκάι, άμεση επιδίωξη είναι το κόμμα του να συνιστά την «πραγματική αντιπολίτευση» στους Εργατικούς, που αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές. Και αυτές οι εκλογές «είναι το πρώτο σημαντικό βήμα στην πορεία προς τις εκλογές του 2029», όταν θεωρεί πως θα μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
Μεταξύ των βασικών πολιτικών που προτείνει το Reform UK, είναι ο αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων, με πάγωμα της «μη αναγκαίας» μετανάστευσης και με έξοδο του Ην. Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ώστε να μην επιτρέπεται σε κανέναν παράτυπο μετανάστη να μένει στη χώρα. Απώτερος στόχος, όπως έχει πει ο κ. Farage, είναι η μηδενική κατά συμψηφισμό μετανάστευση προς το Ην. Βασίλειο.
Το «συμβόλαιο» του Reform UK προτείνει επίσης πλήρη κατάργηση κανονισμών που ισχύουν από την εποχή πριν από το Brexit και περαιτέρω αποστασιοποίηση από την ΕΕ, τη δραστική περικοπή μιας σειράς φόρων, την εγκατάλειψη των μέτρων προς τη μηδενική εκπομπή ρύπων, τη στήριξη των «μικρών» στην κοινωνία αλλά με συμπίεση των επιδομάτων πρόνοιας, την εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και την αναβάθμιση του ρόλου των ασφαλίσεων πρόνοιας στη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας NHS και την αύξηση των δαπανών για την άμυνα στο 3% του ΑΕΠ το συντομότερο δυνατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης