Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα αποτυγχάνει – Τρόμος οι Houthis λόγω απόδοσης και συχνότητας των επιθέσεων

Η επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα αποτυγχάνει – Τρόμος οι Houthis λόγω απόδοσης και συχνότητας των επιθέσεων

Οι επιθέσεις όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά εντάθηκαν στην Ερυθρά Θάλασσα

Σχετικά Άρθρα

Ενώ η Μέση Ανατολή παραμένει στις φλόγες, τα πράγματα για το Ισραήλ και τη Δύση δεν πηγαίνουν παντού σύμφωνα με το σχέδιο.
Τι εννοούμε;
Το IDF σε ανακοίνωσή του έγραψε:
«Ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης σε μια αξιολόγηση της κατάστασης στη Rafah ανέφερε ότι το σχέδιο είναι ξεκάθαρο για το μέλλον, θα συνεχίσουμε να προχωράμε μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας».
Ο διοικητής της Νότιας Διοίκησης, στρατηγός Yaron Finkelman, πραγματοποίησε αξιολόγηση της κατάστασης στη Rafah την περασμένη Τετάρτη με τον διοικητή της 162ης Μεραρχίας, στρατηγό Itzik Cohen και άλλους διοικητές.
Ο Finkelman μίλησε με στρατεύματα στο έδαφος από τις ομάδες μάχης Givati, 401 και Commando Brigade και τους επαίνεσε για την αποτελεσματική, ακριβή, βασισμένη σε πληροφορίες και στοχευμένη επιχειρησιακή εργασία τους για την αντιμετώπιση των ανδρών της Hamas και των υποδομών της και των συμμαχικών πολιτοφυλακών στην περιοχή της Rafah.

Από τις παρατηρήσεις του διοικητή Finkelman:

«Το σχέδιο είναι ξεκάθαρο για το μέλλον.
Με την ποιότητα των στρατευμάτων και την ποιότητα των διοικητών εδώ, θα συνεχίσουμε να προχωράμε μέχρι να επιτύχουμε τους στόχους μας εδώ.
Σου είναι ξεκάθαρα, τα πετυχαίνεις, με πολλές επιτυχίες, μέσα από την αλλαγή, τη μάθηση, το προσωπικό παράδειγμα και την αποφασιστικότητα να προχωρήσεις».

Στην Ερυθρά Θάλασσα τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σχέδιο

Στο πλαίσιο των τακτικών επιθέσεων των Houthis εναντίον διαφόρων εμπορικών πλοίων στην περιοχή, με drones, πυραύλους και BEC, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν διαβόητα ότι «Η Επιχείρηση Φύλακας της Ευημερίας, η οποία υποτίθεται ότι θα αναγκάσει τους Houthis να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον συνδεδεμένων πλοίων από το Ισραήλ αποτυγχάνει».
Οι επιθέσεις όχι μόνο δεν σταμάτησαν, αλλά εντάθηκαν.
Η απόδοσή τους αυξάνεται.
Τα εργαλεία επίθεσης των Houthis επεκτείνονται συνεχώς:
ξεκίνησαν με drones, προχώρησαν σε πυραύλους διαφόρων τύπων και τώρα BEC εισάγονται ενεργά σε επιθέσεις σε πλοία που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα.
Η εμβέλεια των επιθέσεων των Houthis έχει επεκταθεί στον Ινδικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Αυξάνεται η περιοχή κινδύνου, η οποία ήδη επηρεάζει τα δρομολόγια των εμπορικών πλοίων.
Η αμερικανική AUG αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τις ακτές της Υεμένης μετά από επιθέσεις εναντίον της.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία προσπαθούν να κρύψουν τις πιθανές συνέπειες των επιθέσεων σε πολεμικά πλοία στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.
Η κίνηση των πλοίων που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ μέσω της Διώρυγας του Σουέζ μειώνεται σταθερά.
Οι υποσχέσεις για προστασία τους με πολεμικά πλοία δεν μειώνουν τους κινδύνους.
Η οικονομία του Ισραήλ υφίσταται συστημική ζημιά δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω των κυματισμών των επιθέσεων των Houthis, οι οποίες ανάγκασαν πολλούς πλοιοκτήτες να στείλουν πλοία μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας και όχι μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.
Οι Houthis, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Guardian of Prosperity, καθιέρωσαν καθεστώς αδειών διέλευσης στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, το οποίο εφαρμόζουν ορισμένοι πλοιοκτήτες που δηλώνουν δημόσια ότι δεν έχουν σχέσεις με το Ισραήλ.
Φοβισμένες από τις ενέργειες των Houthis, ορισμένες χώρες στην εξαρτώμενη από τις ΗΠΑ περιοχή αρνήθηκαν στην πραγματικότητα να υποστηρίξουν απευθείας αμερικανικά πλήγματα εναντίον των Houthis, φοβούμενοι ότι οι πυραυλικές επιθέσεις ως απάντηση θα ήταν πολύ οδυνηρές.
Συνολικά, οι Houthis επιτυγχάνουν με επιτυχία στρατηγικούς και τακτικούς στόχους, ενώ οι ΗΠΑ και η Βρετανία σαφώς αποτυγχάνουν.
Το τελευταίο πλοίο που χτυπήθηκε με χρονολογική σειρά είναι το Verbena.
«Το ουκρανικό εμπορικό πλοίο «VERBENA» χτυπήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης.
Το πλοίο χτυπήθηκε τουλάχιστον δύο φορές», σύμφωνα με δηλώσεις των Houthis και κανάλια παρακολούθησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης