Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Ο Orban επιβεβαιώνει τη στήριξη στον Ολλανδό Rutte για το «τιμόνι» του ΝΑΤΟ

Ουγγαρία: Ο Orban επιβεβαιώνει τη στήριξη στον Ολλανδό Rutte για το «τιμόνι» του ΝΑΤΟ
Στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές, «οι Ούγγροι ψήφισαν για ειρήνη»
Σχετικά Άρθρα
Τη στήριξή του στον απερχόμενο Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban.
«Μετά τις πρόσφατες ευρωπαϊκές εκλογές, στις οποίες οι Ούγγροι ψήφισαν για ειρήνη, καταλήξαμε σε μια σημαντική συμφωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg.
Συμφωνήσαμε ότι κανένα ουγγρικό προσωπικό δεν θα λάβει μέρος στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν θα χρησιμοποιηθούν ουγγρικά κονδύλια για την υποστήριξή τους.
Το επόμενο βήμα αυτή την εβδομάδα ήταν να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Μετά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Mark Rutte επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει πλήρως αυτή τη συμφωνία και ότι θα συνεχίσει να το πράττει, εάν γίνει ο επόμενος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ», έγραψε στο «Χ» ο Viktor Orban.
 «Υπό το φως της υπόσχεσής του, η Ουγγαρία είναι έτοιμη να υποστηρίξει την προσπάθεια του Πρωθυπουργού Rutte για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Με διαβεβαίωσε επίσης ότι ο στόχος του ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ θα είναι να αντιμετωπίζει όλους τους Συμμάχους με το ίδιο επίπεδο κατανόησης και σεβασμού»», κατέληξε ο Ούγγος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης