Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Netanyahu διαλύεται, αλλά επιμένει και δεν θέλει την ακροδεξιά - Η επιρροή του Gantz τον ανησυχεί

Ο Netanyahu διαλύεται, αλλά επιμένει και δεν θέλει την ακροδεξιά - Η επιρροή του Gantz τον ανησυχεί
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διέλυσε το εξαμελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο,
Σχετικά Άρθρα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu διέλυσε το εξαμελές πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, μια πολυαναμενόμενη απόφαση, η οποία ήρθε μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση του πρώην κεντρώου στρατηγού
Ο Netanyahu αναμένεται τώρα να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις για τον πόλεμο της Γάζας με μια μικρή ομάδα υπουργών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Yoav Gallant και του υπουργού Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer που ήταν στο υπουργικό συμβούλιο του πολέμου.
Ο  Netanyahu διέλυσε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, αλλά σκοπεύει να κρατήσει στην άκρη την ακροδεξιά.
Η συνεχιζόμενη επιρροή των Ben Gvir και Smotrich, ακόμη και εκτός του υπουργικού συμβουλίου του πολέμου, ήταν εν μέρει η αιτία για τις παραιτήσεις των μελών του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Benny Gantz και Gadi Eisenkot την περασμένη εβδομάδα.
Οι δύο κεντρώοι είπαν ότι μπήκαν στην κυβέρνηση για να διασφαλίσουν ότι ο πόλεμος θα διεξαχθεί με υπευθυνότητα, αλλά έκτοτε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Ισραηλινό εφόσον αρνιόταν να δεσμευτεί σε μια στρατηγική της επόμενης μέρας για τη Γάζα.
Τα θρησκευτικά κόμματα του συνασπισμού έχουν αντιταχθεί σθεναρά στη στρατολόγηση για τους υπερορθόδοξους, πυροδοτώντας εκτεταμένη οργή σε πολλούς Ισραηλινούς που έχει επιδεινωθεί καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται

Hαmmas - Ισραήλ 

Ο στρατηγός Herzi Halevi ο αρχηγός του Αμερικανικού στρατού, είχε πει την Κυριακή ότι υπήρχε «σίγουρη ανάγκη» να στρατολογηθούν περισσότεροι στρατιώτες από την ταχέως αναπτυσσόμενη υπερορθόδοξη κοινότητα.
Αν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Ισραηλινοί υποστηρίζουν τον στόχο της κυβέρνησης να καταστρέψει τη Hamas, υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της κυβέρνησης επειδή δεν έκανε περισσότερα για να φέρει στην πατρίδα τους 120 όμηρους που υπολογίζεται ότι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα μετά τη σύλληψή τους στις 7 Οκτωβρίου.
Οι πολιτικοί ηγέτες της Hammas ακούγονται επίσης.
Ο Ismail Haniyeh μίλησε για μια σειρά από στρατιωτικοπολιτικά σημεία που παραθέτουμε παρακάτω:
«Η απάντησή μας στην προτεινόμενη κατάπαυση του πυρός είναι σύμφωνη με τις αρχές που περιγράφονται στην ομιλία του ζ και στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η Hamas είναι σοβαρή για την επίτευξη συμφωνίας που εγγυάται μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση από τη Γάζα, ανοικοδόμηση και ανταλλαγή κρατουμένων, η ισραηλινή κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να απομακρυνθεί από την επίτευξη συμφωνίας και αντ' αυτού να επιλέξει να συνεχίσει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων.
Βρισκόμαστε στη μέση μιας ιστορικής μάχης, για να υπερασπιστούμε τη γη μας, την ταυτότητά μας, το Al Quds (Ιερουσαλήμ, εκδ.) και τους ιερούς μας τόπους.
Ο λαός μας ζει κάτω από μια ασφυκτική πολιορκία, υπομένοντας τα πιο ακραία δεινά.
Από τους Παλαιστίνιους, η κατοχή θα αντλήσει μόνο ανθεκτικότητα, σταθερότητα, αντίσταση και ακόμη πιο βαθιές ρίζες και αίσθηση του ανήκειν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης