Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοσοβάρος δημοσιογράφος τιμωρήθηκε για χειρονομία με τον δικέφαλο αετό σε Σέρβους οπαδούς

Κοσοβάρος δημοσιογράφος τιμωρήθηκε για χειρονομία με τον δικέφαλο αετό σε Σέρβους οπαδούς
«Διάφοροι απειλούν τη ζωή μου μέσω των social media, όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το τραύμα που φέρω από τον πόλεμο», απαντά ο ρεπόρτερ
Ένας δημοσιογράφος από το Κόσοβο προκάλεσε Σέρβους οπαδούς με χειρονομία εθνικιστικού περιεχομένου και αυτό οδήγησε στην αφάιρεση της διαπίστευσής του στο EURO 2024.
Η UEFA ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε τη διαπίστευση του Arlind Sadiku ο οποίος κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης του αγώνα Αγγλία-Σερβία (1-0) στράφηκε προς τους Σέρβους φιλάθλους και έκανε τη γνωστή χειρονομία με τον δικέφαλο αετό. Αυτή η μίμηση της αλβανικής σημαίας θεωρήθηκε ως πράξη εθνικιστικού περιεχομένου και είχε ως συνέπεια την τιμωρία του δημοσιογράφου.
Ο ίδιος, ωστόσο, έδωσε διαφορετική διάσταση στο θέμα.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, αφού παραδέχθηκε ότι η συμπεριφορά του ήταν αντιεπαγγελματική για εκπρόσωπο του Τύπου, τόνισε: «Διαφωνώ, ωστόσο, ότι ήταν προσβλητική η χειρονομία μου.
Διάφοροι απειλούν τη ζωή μου μέσω των social media, όμως αυτό που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι το τραύμα που φέρω από τον πόλεμο. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει πως αισθάνομαι».
Μετά τον πόλεμο στα τέλη δεκαετίας του 1990, το Κόσοβο ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος το 2008, που όμως ποτέ δεν έχει αναγνωριστεί από τη Σερβία.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι σχέσεις τους να παραμένουν τεταμένες.
Στον αντίποδα, βέβαια, υπήρξαν και στιγμιότυπα από τον συγκεκριμένο αγώνα του περασμένου Σαββάτου που δείχνουν τους Σέρβους να έχουν υψώσει στις κερκίδες τη σημαία και το χάρτη της χώρας τους, στην οποία είχαν συμπεριλάβει και το Κόσοβο εντός των συνόρων της.
Αυτή τη φορά ήταν οι εκπρόσωποι της κοσοβάρικης ομοσπονδίας που απευθύνθηκαν στην UEFA θεωρώντας ότι η κίνηση αυτή εμπεριείχε «πολιτικά, σωβινιστικά και ρατσιστικά μηνύματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης