Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του ISIS κοντά στην πόλη που διοργανώνει το Euro 2024

Γερμανία: Συνελήφθη μέλος του ISIS κοντά στην πόλη που διοργανώνει το Euro 2024
Ο Ιρακινός κρατούμενος, Mahmoud A., συνελήφθη χθες στην πόλη Esslingen στα περίχωρα της Στουτγάρδης, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του ISIS
Ένας άνδρας που θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στο “Ισλαμικό Κράτος” συνελήφθη στη γερμανική πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης λίγες ώρες αφότου ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας προειδοποίησαν για την απειλή ισλαμικών εξτρεμιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Euro 2024.
Ο Ιρακινός κρατούμενος, Mahmoud A., συνελήφθη χθες στην πόλη Esslingen στα περίχωρα της Στουτγάρδης, αφού θεωρήθηκε ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση για λογαριασμό του ISIS.
Έφτασε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2022, σύμφωνα με τους ερευνητές, αλλά πιστεύεται ότι συνδεόταν με τον ISIS από το 2016. Δεν είναι σαφές πώς ο ύποπτος κατάφερε να εισέλθει στη Γερμανία δεδομένου του ιστορικού του.
Η υπουργός Εσωτερικών Nancy Faeser είπε ότι η σύλληψη αποδεικνύει τη δέσμευση της Γερμανίας να πατάξει την ισλαμική απειλή, δηλώνοντας: «Οι αρχές ασφαλείας μας είναι εξαιρετικά προσεκτικές, ακολουθούν κάθε πληροφορία και εργάζονται σκληρά για να προστατεύσουν τη χώρα μας».
Η χθεσινή σύλληψη έλαβε χώρα λίγες ώρες πριν η διοργανώτρια χώρα παίξει με την Ουγγαρία στον δεύτερο αγώνα της για το Euro 2024 στη Στουτγάρδη. Έγινε επίσης μόλις μία ημέρα αφότου ο Thomas Haldenwang, επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικού (BfV), δήλωσε ότι η τρομοκρατική απειλή έχει αυξηθεί εν μέσω οργής στα αραβικά έθνη για την αλληλεγγύη του Βερολίνου προς το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Ο Haldenwang ανακοίνωσε ότι η Γερμανία έχει γίνει πρωταρχικός στόχος για εξτρεμιστικές ομάδες – αλλά είπε επίσης ότι η απειλή από «ριζοσπαστικοποιημένους μοναχικούς λύκους χωρίς σαφείς δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις» αποτελεί επίσης σημαντική απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης