Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η απόλυτη υποκρισία από τις ΗΠΑ της πράσινης μετάβασης - Απαιτούν η ΕΕ να καθυστερήσει τη νομοθεσία για την αποψίλωση δασών

Η απόλυτη υποκρισία από τις ΗΠΑ της πράσινης μετάβασης - Απαιτούν η ΕΕ να καθυστερήσει τη νομοθεσία για την αποψίλωση δασών
Για το όφελος, φυσικά, των Αμερικανών επιχειρηματιών
Σχετικά Άρθρα
Να καθυστερήσει την απαγόρευση του κακάο, της ξυλείας και των προϊόντων υγιεινής που δυνητικά συνδέονται με την αποψίλωση των δασών, απαιτεί από την ΕΕ η αμερικανική κυβέρνηση, επικαλούμενη τη «ζημία» που θα υποστούν οι επιχειρηματίες στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή που έφεραν στο φως οι Financial Times -η οποία έχει ημερομηνία 30 Μαΐου 2024- οι υπουργοί Εμπορίου και Γεωργίας των ΗΠΑ αναφέρουν ότι ο νόμος περί αποψίλωσης των δασών θέτει «κρίσιμες προκλήσεις» για τους παραγωγούς στις ΗΠΑ, καθώς ο νόμος (θα εφαρμοστεί από 1-1-2025) υποχρεώνει τους εμπόρους να παρέχουν έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι οι εισαγωγές, από σοκολάτες μέχρι έπιπλα και προϊόντα βοοειδών, έγιναν χωρίς να καταστραφούν δάση.
Μάλιστα, Αμερικανοί έμποροι ξυλείας εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν τα συμβόλαια εξαγωγής στην ΕΕ επειδή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι το χαρτί τους δεν προέρχεται από αποψιλωμένες εκτάσεις.
«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καθυστερήσει την εφαρμογή αυτού του κανονισμού και την επακόλουθη επιβολή κυρώσεων μέχρι να αντιμετωπιστούν αυτές οι ουσιαστικές προκλήσεις», αναφέρουν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην επιστολή.
Μένει να δούμε ποιον εκβιασμό θα βρουν οι ΗΠΑ της «πράσινης μετάβασης», για να αναγκάσουν ακόμη μια φορά την ΕΕ να κάνει αυτό που θέλουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης