Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall - Στο επίκεντρο Nvidia και triple witching

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall - Στο επίκεντρο Nvidia και triple witching
Αστάθεια...
Οριακές μεταβολές και εναλλαγές προσήμων παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με βαρίδι την αγαπημένη του τεχνολογικού κλάδου Nvidia.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε οριακή άνοδο +0,04% στις 39.150 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,16% στις 5.464 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,18% στις 17.689 μον.
Capture_189.JPG
Στο ταμπλό, η Nvidia υποχώρησε για δεύτερη ημέρα καταγράφοντας πτώση 3,22%.
Παρότι εμφανίζονται σημάδια μιας υπερβολικά εκτεταμένης αγοράς, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η αγορά έχει φτάσει στα όριά της σε ό,τι αφορά το ράλι που τροφοδοτείται από τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει τη «μετεωρική άνοδό του» δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris.
«Τα καλά νέα είναι ότι η πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι οι αγορές καταρρέουν ή έχουν αυτές τις μεγάλες, τεράστιες πτώσεις», είπε.
Να σημειωθεί πως οι συναλλαγές την Παρασκευή παρουσιάζουν αστάθεια λόγω του triple witching, δηλαδή της λήξης των δικαιωμάτων προαίρεσης στην αγορά μετοχών, στους χρηματιστηριακούς δείκτες και στους δείκτες των futures.

Στα μάκρο, σε υψηλό 26 μηνών σκαρφάλωσε ο σύνθετος δείκτης PMI στις ΗΠΑ τον Ιούνιο του 2024.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI αυξήθηκε επίσης σε υψηλό 26 μηνών, στις 54,6 μονάδες.
O δείκτης PMI για τον τομέα υπηρεσιών πραγματοποίησε άνοδο στις 55,1 μονάδες τον Ιούνιο από 54,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2022.
Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από τις 50 μονάδες καταδεικνύει επέκταση του κλάδου.
Εν τω μεταξύ, ο μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε σε υψηλό τριών μηνών τον Ιούνιο, στις 51,7 μονάδες από 51,3 τον Μάιο.

Σε υψηλό 30 ετών έχουν αυξηθεί οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάιο, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στις 420.000 δολ., με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να υποχωρήσουν σε πρωτόγνωρα επίπεδα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών ή NAR, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,7% από τον Απρίλιο σε ένα εποχικά προσαρμοσμένο, ετήσιο επιτόκιο 4,11 εκατομμυρίων μονάδων.
Επίσης, μειώθηκαν κατά 2,8% από τον Μάιο του περασμένου έτους.
Αυτός ο αριθμός των κλειστών πωλήσεων βασίζεται σε συμβόλαια που πιθανώς υπογράφηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Ο υποτονικός ρυθμός πωλήσεων οφείλεται στο γεγονός πως τα επιτόκια έκαναν ένα μεγάλο άλμα τον Απρίλιο.
Το μέσο επιτόκιο του δημοφιλούς 30ετούς σταθερού δανείου ξεκίνησε τον μήνα λίγο κάτω από το 7% και στη συνέχεια αυξήθηκε σε λίγο πάνω από 7,5% μέχρι τα μέσα Απριλίου, πριν υποχωρήσει ελαφρώς τον Μάιο, σύμφωνα με το Mortgage News Daily.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης