Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος, σκότωσαν 200 ξένους στρατιωτικούς – Κατηγορούν τον Ουκρανικό στρατό για ανικανότητα, Ρωσική προέλαση στο Toretsk

Χάος, σκότωσαν 200 ξένους στρατιωτικούς – Κατηγορούν τον Ουκρανικό στρατό για ανικανότητα, Ρωσική προέλαση στο Toretsk
Η Δύση προκάλεσε την Ρωσία και όχι η Ρωσία την Δύση, αυτό είναι η ωμή αλήθεια - Maryana Bezuglaya (Ουκρανή Βουλευτής): Το Ουκρανικό επιτελείο στρατού είναι συνένοχο για την αποτυχία στο Toretsk
(upd 34) Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική για τον Ουκρανικό στρατό, μάλιστα η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Toretsk νότια του Bakhmut άνοιξε τον ασκό αφού Ουκρανοί βουλευτές κατηγορούν ευθέως για ανικανότητα τον αρχηγό στρατού Syrsky…
Η πραγματικότητα είναι ότι η έξυπνη στρατηγικά κίνηση των ρώσων να επιτεθούν βόρεια του Kharkiv με στόχο να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να μεταφέρουν μάχιμες Ταξιαρχίες από άλλα μέρη… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα, επιτρέποντας στους Ρώσους γρήγορη προέλαση.
Η περίπτωση των κατευθύνσεων Siversk και Toretsk είναι χαρακτηριστικές ενώ δυτικά της Avdiivka αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο κάθε μέρα προέλαση 1,5 χιλιόμετρα σε βάθος… η ρωσική πολεμική μηχανή έχει συντρίψει την ανύπαρκτη σχεδόν άμυνα των Ουκρανών.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν σε χειρουργικό χτύπημα στο Lviv διαλύοντας εγκαταστάσεις της Ουκρανικής αεροπορίας ενώ σκότωσαν σχεδόν 200 στρατιώτες μεταξύ άλλων και δυτικών εκπαιδευτών στην Gribovka της Οδησσού.
Ο επικεφαλής του Βρετανικού δεξιού κόμματος Reform UK, Nigel Farage, σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία δήλωσε ότι η αντιπαράθεση προκλήθηκε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνεχή επέκτασή τους προς τα ανατολικά…
Ο Nigel Farage δεν μασάει τα λόγια του και λέει πικρές αλήθειες… για τους δυτικούς…
Η Δύση προκάλεσε την Ρωσία και όχι η Ρωσία την Δύση, αυτό είναι η ωμή αλήθεια.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας θα ισχυροποιηθεί – Οι συμβατικές δυνάμεις θα ενισχυθούν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin συνεχίζει να επικαλείται πυρηνικές απειλές ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας πληροφόρησής του για να αποθαρρύνει την περαιτέρω υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.
O Putin ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε αποφοίτους Ρώσους αξιωματικούς στις 21 Ιουνίου ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική της τριάδα ως «εγγύηση στρατηγικής αποτροπής» και να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο.
Ο Putin σημείωσε ότι η Ρωσία εργάζεται επίσης για να αυξήσει τις συμβατικές μάχιμες ικανότητές της και την αμυντική της βιομηχανική παραγωγή.
Υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιετνάμ στις 20 Ιουνίου ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να «χαμηλώσει το όριο» για την πυρηνική χρήση στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και ότι μια πιθανή μελλοντική στρατηγική ήττα των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία θα είχε ως αποτέλεσμα το «το τέλους του κράτους της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί να συμβεί»

Maryana Bezuglaya (Ουκρανή Βουλευτής): Το Ουκρανικό επιτελείο στρατού είναι συνένοχο για την αποτυχία στο Toretsk

Η Maryana Bezuglaya βουλευτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου ή Verkhovna Rada κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω της προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Toretsk στο Donetsk.
«Ένα άλλο έγκλημα του αρχηγού του Ανατολικού Μετώπου, στρατηγού Yuri Sodol: μια σημαντική ρωσική προέλαση στο Toretsk.
Τώρα έχουμε χάσει τις θέσεις που είχαμε από το 2014 ισχυρίζεται η Ουκρανική βουλευτής στο Facebook.
Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, μια ημέρα πριν από την προέλαση, ο Yuri Sodol μετέφερε μια μονάδα «που είχε ήδη υποστεί απώλειες και είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα μάχης» σε θέσεις σε αυτήν την περιοχή.
«Δεν υπάρχουν και πάλι προετοιμασμένες οχυρώσεις
Φαίνεται ότι ο στρατηγός Yuri Sodol δεν δείχνει απλώς εγκληματική αμέλεια, αλλά και πρόθεση να εργάζεται για τον εχθρό
Ο γενικός Διοικητής Alexander Syrsky είναι συνεργός ή δεν ελέγχει την κατάσταση;
Το Toretsk είναι μια πόλη στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία στο τμήμα του Donetsk μεταξύ Gorlovka και Konstantinovka.
Ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, Igor Kimakovsky, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «έπληξαν» ορισμένα ύψη στις κατευθύνσεις Toretsk και Pokrovsk, γεγονός που καθιστά δυνατή την εκτέλεση όχι μόνο τακτικών, αλλά και επιχειρησιακών-τακτικών μέτρων σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες, στρατιώτες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου νίκησαν τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στις περιοχές Toretsk, Novgorod και Novoselovka στο Donetsk, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 380 στρατιώτες.

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στο Lviv – Έπληξε Ουκρανικές αποθήκες με εξαρτήματα αεροσκαφών

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Lviv στη δυτική Ουκρανία, όπου ήταν αποθηκευμένα εξαρτήματα για αεροσκάφη.
Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε προς την κατεύθυνση του τμήματος διαλογής αυτοκινήτων του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου βρίσκονται οι πρώην αποθήκες της στρατιωτικής μονάδας 1601, οι οποίες χρησιμοποιούνται και πάλι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυτές οι αποθήκες», τόνισαν οι πηγές.
Μετά τις εκρήξεις, ασθενοφόρα και διασώστες κατευθύνθηκαν εκεί και αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν.
Επίσης υπήρξαν ζημιές στην ενεργειακή υποδομή στην περιοχή Lviv, καθώς και στις περιοχές Vinnytsia, Khmelnitsky, Volyn και Ivano-Frankivsk.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ζημιές σε μια κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτικό διοίκηση και επικοινωνίες της Ουκρανίας.

Πάνω από 200 στρατιωτικοί και ξένοι εκπαιδευτές σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Gribovka της Οδησσού

Περίπου 200 στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων ξένων εκπαιδευτών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Gribovka στην περιοχή της Οδησσού.
«Περίπου 200 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και ξένοι εκπαιδευτές, δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τον αριθμό των αλλοδαπών», τόνισε μια ενημερωμένη πηγή.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις 21 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Karolino-Bugaz.
Εκεί υπάρχουν κέντρα αναψυχής και δεν τραυματίστηκαν πολίτες.
Νωρίτερα, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana ανέφερε αρκετές εκρήξεις στην περιοχή της Οδησσού.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Σφοδρό μαζικό χτύπημα αποτελείωσε τις ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με σφοδρότητα τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, που ενισχύουν την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (22/6/2024).
«Σε απάντηση στις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να καταστρέψει ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατάφεραν μαζικό πλήγμα με όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από αέρα και θάλασσα, καθώς και με drones», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τη Μόσχα το χτύπημα στόχευε τις ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας που υποστηρίζουν τη λειτουργία του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, καθώς και τις αποθήκες πυρομαχικών και αεροπορικών όπλων που προμηθεύονται από δυτικές χώρες.
«Οι στόχοι του χτυπήματος έχουν επιτευχθεί. Όλοι οι καθορισμένοι στόχοι έχουν χτυπηθεί», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ανέφερε επίσης ότι καταστράφηκε για πρώτη φορά ένα θωρακισμένο όχημα μάχης Senator, καναδικής κατασκευής, που χρησιμοποιούσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.
Επιπλέον, στην περιοχή ευθύνης της Ομάδας Μάχης Ανατολή,οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 140 στρατιώτες.

Washington Post: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να επιτεθεί στα πιο σημαντικά ρωσικά αεροδρόμια με αμερικανικά όπλα

Οι περιορισμοί των ΗΠΑ στο εύρος των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα δεν επιτρέπουν στον Ουκρανικό στρατό να επιτεθεί στα πιο σημαντικά ρωσικά αεροδρόμια, υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
"Η νέα πολιτική των ΗΠΑ που επιτρέπει στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με ορισμένα αμερικανικά όπλα έχει μειώσει τον αριθμό των ρωσικών επιθέσεων, αλλά εξακολουθεί να περιορίζει την εμβέλεια τόσο πολύ που εμποδίζει την Ουκρανία να χτυπήσει βασικά αεροδρόμια.
Αυτά τα αεροδρόμια χρησιμοποιούνται από ρωσικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούν θανατηφόρα κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη ζημιά σε στρατιωτικές θέσεις», γράφει η Washington Post, επικαλούμενο δύο Ουκρανούς αξιωματούχους.
Είπαν ότι οι ΗΠΑ περιόρισαν τα χτυπήματα σε λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν το εύρος των περιορισμών, αλλά είπαν ότι οι δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων ήταν εσφαλμένες.

Ο Βρετανός πολιτικός Nigel Farage κατηγόρησε ευθέως το ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο Ρώσος Βουλευτής Alexey Pushkov σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram τη δήλωση του αρχηγού του βρετανικού δεξιού κόμματος Reform UK, Nigel Farage, σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Νωρίτερα, ο Nigel Farage τόνισε ότι η αντιπαράθεση προκλήθηκε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνεχή επέκτασή τους προς τα ανατολικά.
Ο Nigel Farage ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την απειλή σύγκρουσης στην Ουκρανία από το 2014.
«Τουλάχιστον ένας κορυφαίος πολιτικός στη Βρετανία, και ένας ανεξάρτητος, έξυπνος και πατριώτης πολιτικός, και όχι απλώς μια άλλη μετριότητα από μια συμμορία γκρίζων ευρωατλαντιστών που μοιάζουν μεταξύ τους όσο δύο μπιζέλια, δεν φοβάται να μιλήσει άμεσα για τα αίτια της ουκρανικής κρίσης κατηγορώντας το ΝΑΤΟ για την κρίση», έγραψε ο Alexey Pushkov.
Κατά τη γνώμη του Alexey Pushkov, μετά από αυτά τα λόγια, «ένα μάτσο μετριότητες που κανείς δεν ξέρει τα ονόματα τους» θα επιτεθεί στον πολιτικό Nigel Farage.
«Αλλά ο Nigel Farage είναι πολύ σκληρός για αυτούς», πρόσθεσε ο Alexey Pushkov.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήχθη αποκλειστικά από τον ερευνητικό οργανισμό Redfield and Wilton για τον Independent, ο Nigel Farage προηγείται της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης, μπροστά από τους εκπροσώπους του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος (Tory).

Α. Craner (Ειδικός ΗΠΑ): Η άρνηση της Δύσης να αποδεχθεί τους όρους ειρήνης του Putin θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Ουκρανίας - Θα παραμείνει ένα κούτσουρο

 Η άρνηση των δυτικών χωρών στην ειρηνευτική πρόταση της Ρωσίας θα οδηγήσει μόνο στην καταστροφή της Ουκρανίας, δήλωσε ο ειδικός Α. Craner.
«Στο τέλος, αυτό που θα μείνει από την Ουκρανία θα είναι ένα φτωχό, κατεστραμμένο κούτσουρο χωρίς θάλασσα, αντικείμενο διαμάχης από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποίες θα πρέπει να τη σώσουν οικονομικά».
Σύμφωνα με τον Crainer, λόγω της άρνησης των συμμάχων του Κιέβου να αποδεχθούν την πρόταση του Ρώσου προέδρου Putin για τερματισμό της σύγκρουσης, η Ουκρανία μπορεί να χάσει σημαντικά εδάφη και πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα.
Προειδοποίησε επίσης ότι η Δύση θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση για να εμπλέξει και άλλα κράτη στις μάχες.

Στον Πάπα Φραγκίσκο η ρεαλιστική πρόταση Putin για Ουκρανία – Βατικανό: Μάταιη μία διαπραγμάτευση χωρίς τη Ρωσία

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Αγία Έδρα Ivan Soltanovsky συζήτησαν την ειρηνευτική πρόταση του Vladimir Putin για την Ουκρανία, καθώς το Βατικανό αναγνωρίζει τη ματαιότητα οποιασδήποτε διαδικασίας χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας.
Ο Putin ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου ότι η Ρωσία θα σταματήσει αμέσως την ειδική επιχείρηση και θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, εάν το Κίεβο αποσύρει τα στρατεύματά του από τα προσαρτημένα εδάφη και εγκαταλείψει επίσημα τα σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, ο Zelensky απέρριψε την πρόταση, χαρακτηρίζοντάς την ως τελεσίγραφο.
«Συζητήθηκε το ζήτημα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των όρων για μια ειρηνευτική διευθέτηση που δημοσιοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Putin κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών» ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στο Βατικανό,
Η Μόσχα γνωρίζει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος αναζητά συνεχώς μια διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, ενώ ταυτόχρονα κατανοεί την περίπλοκη φύση της και τους πραγματικούς λόγους αυτής της οξείας σύγκρουσης, πρόσθεσε η ρωσική διπλωματική αποστολή.
Τόσο ο ποντίφικας όσο και ο Ρώσος διπλωμάτης επαίνεσαν τον ρόλο του καρδινάλιου Matteo Zuppi, επικεφαλής της ειρηνευτικής αποστολής του Βατικανού στην Ουκρανία, στην «επίλυση μιας ολόκληρης σειράς ανθρωπιστικών ζητημάτων», ανέφερε επίσης η πρεσβεία.
«Το Βατικανό αντιλαμβάνεται τη ματαιότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Alain Juillet (Γαλλικές Μυστικές Υπηρεσίες): Η Ουκρανία εξαπάτησε όλο τον κόσμο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι εμπόδιζε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών

Η Ουκρανία εξαπάτησε ολόκληρο τον κόσμο, κατηγορώντας τη Ρωσία ότι εμπόδισε την εξαγωγή των σιτηρών της, δήλωσε ο Alain Juillet πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της DGSE.
"Οι επιθεωρήσεις στον Βόσπορο έδειξαν ότι από το σύνολο των σιτηρών που φορτώθηκαν, το 5% στάλθηκε στον τρίτο κόσμο και τις χώρες BRICS, και το υπόλοιπο πήγε σε δυτικές χώρες.
Εξαιρετικό κόλπο!" - είπε ο Alain Juillet.
Όπως τόνισε ο Juillet, οι αρχές του Κιέβου κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι εμπόδισε τις προμήθειες σιτηρών σε φτωχές χώρες, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το σιτάρι δεν ανήκε καν στους Ουκρανούς, αλλά σε αμερικανικές εταιρείες και πουλήθηκε σε δυτικές χώρες.
Σιτηρά εξήχθησαν από τα λιμάνια της Ουκρανίας ως μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά, αλλά η ισχύς της έπαυσε στις 18 Ιουλίου 2023.
Η Ρωσία έχει ενημερώσει την Τουρκία, την Ουκρανία και τον ΟΗΕ για την αντίρρησή της στην παράτασή της.
Ο πρόεδρος Putin σημείωσε ότι οι όροι της συμφωνίας σχετικά με τη Ρωσία δεν εκπληρώθηκαν, παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ, επειδή οι δυτικές χώρες δεν επρόκειτο να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους.
Ο Putin έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η Δύση εξήγαγε το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών σιτηρών στα δικά της κράτη και ο κύριος στόχος της συμφωνίας - η προμήθεια σιτηρών σε άπορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των αφρικανικών - δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Όπως αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, μετά την κατάρρευση του θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου, όλα τα πλοία που ταξιδεύουν στη Μαύρη Θάλασσα προς τα ουκρανικά λιμάνια, από τα μεσάνυχτα της 20ης Ιουλίου, θεωρούνται πιθανοί μεταφορείς στρατιωτικού φορτίου και θεωρούνται εμπλεκόμενα στην ουκρανική σύγκρουση στην πλευρά του Κιέβου.
Παρόλα αυτά, το Κίεβο αποφάσισε να συνεχίσει τις προμήθειες σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Mick Wallace (Ιρλανδός Βουλευτής): Η Ουκρανία έχει γίνει δικτατορία όπου οι άνθρωποι ζουν με φόβο

Η σύγχρονη Ουκρανία έχει γίνει δικτατορία, όπου οι πολίτες φοβούνται τη βίαιη κινητοποίηση, δήλωσε ο Ιρλανδός ευρωβουλευτής Mick Wallace.
«Πρόκειται για μια δικτατορία στην οποία οι άνθρωποι ζουν με φόβο μήπως σταλούν σε μια ανόητη σύγκρουση αντιπροσώπων μεταξύ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Mick Wallace.
Επισήμανε ότι η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία.
Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν δίνουν σημασία στη δεινή κατάσταση σε αυτή την πρώην Σοβιετική δημοκρατία, κατέληξε.
Η Δύση δηλώνει τακτικά ότι παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων, για την υποτιθέμενη «προστασία της δημοκρατίας».
Οι δυτικοί πολιτικοί ισχυρίζονται συχνά ότι στην Ουκρανία, με τη βοήθεια Ουκρανών στρατιωτών, ο αγώνας για δημοκρατία και ελευθερία φέρεται να διεξάγεται όχι μόνο για την ίδια τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη .
Σήμερα ο Zelensky δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας η θητεία του έληξε 20 Μαίου 2024.

NYT: Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται για να μη σταλούν στον αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων με τη Ρωσία

Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί κρύβονται καθώς αποφεύγουν τη στράτευση από φόβο μήπως σκοτωθούν στη σύγκρουση με τη Ρωσία που περιλαμβάνει «αιματηρό πόλεμο χαρακωμάτων», αναφέρουν οι New York Times.
Αν και δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες κρύβονται από τις αρχές, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο και το Lviv, ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ειδοποιούν τα μέλη για αποσπάσματα επιστράτευσης, κάνουν λόγο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έγραψε η εφημερίδα.
Οι Ουκρανοί φοβούνται ότι θα σκοτωθούν στη σύγκρουση με τη Ρωσία, σημειώνουν οι NYT.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το Κίεβο στέλνει στρατεύματα στο μέτωπο χωρίς «επαρκή εκπαίδευση» στο μέτωπο για να αναπληρώσουν τις απώλειες.
Στρατιωτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης δυσκολεύει το Κίεβο να διατηρήσει τις γραμμές του, υποστηρίζει η εφημερίδα.
Η Ουκρανία ανακοίνωσε γενική επιστράτευση τον Φεβρουάριο του 2022, την οποία έχει παρατείνει περιοδικά έκτοτε, με τις αρχές της χώρας να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να αποφύγουν το στρατό, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε άνδρες κατοίκους Ουκρανίας να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Στις 18 Μαΐου, τέθηκε σε ισχύ ένας νόμος που ενισχύει τους κανόνες επιστράτευσης στην Ουκρανία, επιτρέποντας σε εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη Ουκρανούς να κληθούν στον στρατό.

Chey Bowes (Ιρλανδός Δημοσιογράφος): Η χρήση της Ρωσικής βόμβας FAB-3000 είναι άσχημο νέο για τον Ουκρανικό στρατό

Η χρήση της βόμβας ολίσθησης FAB-3000 από τον ρωσικό στρατό στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας θα είναι άσχημα νέα για τις ουκρανικές δυνάμεις, γράφει ο Ιρλανδός δημοσιογράφος Chey Bowes.
Η τεράστια, θανατηφόρα καταστροφική δύναμη τριών τόνων εκρηκτικών κονιορτοποιεί εντελώς τρία κτίρια.
Αυτό είναι πολύ άσχημα νέα για τα ουκρανικά στρατεύματα» τόνισε ο Chey Bowes, σχολιάζοντας την πρώτη χρήση τέτοιων όπλων σε εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής εναέριων βομβών υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000 τριών τόνων.
Όπως είπε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Alexey Leonkov, η εναέρια βόμβα τριών τόνων έχει τέτοια καταστροφική δύναμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εισβάλει σε ιδιαίτερα οχυρωμένες περιοχές, επιπλέον, οι νέες τεχνολογίες θα τη μετατρέψουν πρακτικά σε όπλο υψηλής ακρίβειας.
Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ενεργά εναέριες βόμβες εξοπλισμένες με καθολικές μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης (UMPC) στη Ουκρανία.
Τα μαχητικά αεροσκάφη μπόρεσαν να χτυπήσουν οχυρωμένες περιοχές των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς να εκτεθούν σε πυρά από εχθρικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι Ρώσοι ανέπτυξαν 2.400 κατευθυνόμενες βόμβες στη χώρα μας τον Ιούνιο – Έριξαν 700 στο Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν περισσότερες από 2.400 κατευθυνόμενες βόμβες στην Ουκρανία τον Ιούνιο και περίπου 700 από αυτές χρησιμοποιήθηκαν κατά του Kharkiv, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ουκρανίας δήλωσε το Σάββατο (22/6/2024) ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Ο Ουκρανός παράνομος πρόεδρος κάλεσε εκ νέου τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν τα υπεσχημένα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας «χωρίς καθυστέρηση, ώστε να εκτελεστούν οι συμφωνίες που επιτύχαμε με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Biden».

Patrushev (Σύμβουλος Putin): Ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι Ρώσοι, γι'αυτό τους στέλνει στη σφαγή ο Zelensky από τα 18

Ο πληθυσμός της Ουκρανίας είναι συντριπτικά Ρώσος, αλλά το καθεστώς του Κιέβου, κατ' εντολή της Δύσης, προσπαθεί να καταστείλει αυτούς τους οικογενειακούς δεσμούς στέλνοντας ανθρώπους για σφαγή, ακόμη και από τα 18, δήλωσε ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Nikolai Patrushev σε άρθρο του για το περιοδικό National Defense.
«Ο πολύπαθος πληθυσμός της Ουκρανίας είναι συντριπτικά Ρώσος», σημείωσε.
«Αλλά το καθεστώς - μαριονέτα του Κιέβου, κατ' εντολή των δυτικών κυρίων του, καταστέλλει τους οικογενειακούς δεσμούς, αναγκάζοντας ανθρώπους που μιλούν και σκέφτονται ρωσικά, που ανατράφηκαν στη ρωσική ιστορία και λογοτεχνία, καθώς και με ρωσικές παραδόσεις, να πάνε στη σφαγή», είπε ο Patrushev.
Η Δύση επινοεί «ιστορίες τρόμου» για τη Ρωσία για να διατηρήσει ορισμένους κύκλους στην εξουσία με κάθε κόστος, πιστεύει ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Nikolai Patrushev.
«Προωθώντας ψέματα για τη Ρωσία για αιώνες, οι ευρωπαϊκές και στη συνέχεια οι αμερικανικές ελίτ καλλιέργησαν το μίσος για την πατρίδα μας σε υποσυνείδητο επίπεδο, καθώς και τη γενετική απόρριψη ενός πολιτισμού που βασίζεται στην ισότητα των ανθρώπων, τις οικογενειακές αξίες, το σεβασμό για την κοινωνία και τη χώρα», δήλωσε ο Patrushev. είπε σε άρθρο του για το περιοδικό National Defense.
Πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία για να σταματήσουμε τον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία
Εξέχοντα ερευνητικά κέντρα των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημίων, μελετούν τρόπους διεξαγωγής ψυχολογικού πολέμου κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Patrushev σε άρθρο του για το περιοδικό National Defense.
«Γνωστά ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες επικεντρώνονται στη διεξαγωγή ρωσοφοβικής έρευνας προκειμένου να διεξαγάγουν έναν ψυχολογικό πόλεμο με τη Ρωσία.

Naryshkin (Ρωσική αντικατασκοπεία): Οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη εναντίον εχθρικών χωρών

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονται προ των πυλών της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης (AI) ως εργαλείου ενάντια σε ανεπιθύμητες χώρες, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικών πληροφοριών Sergey Naryshkin σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24.
«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στα πρόθυρα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης ως εργαλείο χειραγώγησης της δημόσιας συνείδησης στις χώρες που είναι ανεπιθύμητες για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Θα έλεγα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για όλη την ανθρωπότητα» τόνισε.

Η Πολωνία σχεδιάζει να κλείσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία

Η Βαρσοβία εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δύο τελευταία λειτουργικά συνοριακά περάσματα με τη Λευκορωσία, δήλωσε στο TVN24 ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Radoslaw Sikorski.
«Σκεφτόμαστε να κλείσουμε όλα τα συνοριακά περάσματα λόγω των ενεργειών της Λευκορωσίας.
Προς το παρόν, ερευνούμε εάν θα επηρεάσει την οικονομία της Πολωνίας», δήλωσε ο Sikorski.
Σε πρόσφατη δήλωση, ένας σημαντικός Πολωνός βουλευτής και πρώην υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα άρει σύντομα την απαγόρευση χρήσης ναρκών κατά προσωπικού στα σύνορα με τη ρωσική περιοχή του Kaliningrad.
Το μέτρο συνιστά σοβαρή κλιμάκωση, καθώς αυτού του είδους ο εξοπλισμός εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους Ρώσους πολίτες, αυξάνοντας τις εντάσεις μεταξύ Μόσχας και Βαρσοβίας.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, πρώην υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak, η Πολωνία θα πρέπει να αναπτύξει νάρκες στα σύνορα με το ρωσικό έδαφος για να «ενδυναμώσει» το ανατολικό μέτωπο του ΝΑΤΟ.
Επί του παρόντος, η Βαρσοβία εμποδίζεται να στρατιωτικοποιήσει την περιοχή λόγω των κανόνων της Σύμβασης της Οτάβα.

Ναζιστική ιδεολογία

Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αναβιώνουν τη ναζιστική ιδεολογία στην Ευρώπη υπό το πρόσχημα των συνθημάτων για «ελευθερία και δημοκρατία»
προκειμένου να τη στρέψουν εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου.
"Με παρότρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ναζισμός αναβίωσε και χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά εναντίον της χώρας μας.
Ο λαός της Ρωσίας για άλλη μια φορά απελευθερώνει τον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας από τη δυτική κατοχή", είπε.
Η παραποιημένη ιστορία στους ευρωπαϊκούς νόμους είχε στόχο να διαμορφώσει τη σκέψη των ανθρώπων
"Ψευδείς ερμηνείες και εκτιμήσεις ορισμένων ιστορικών γεγονότων κατοχυρώνονται σε πολιτικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των νομικών πράξεων", σημείωσε ο Patrushev, αναφέροντας έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας ως παραδείγματα.
Ο Nikolai Patrushev δήλωσε σίγουρος πως η αυξανόμενη ευθύνη για τις εκκλήσεις για αποκατάσταση και εξύμνηση του ναζισμού και των συνεργών του θα συνεχιστεί.
«Αναμφίβολα, η πολιτική εξύμνηση των ναζιστών εγκληματιών και των συνεργών τους θα συνεχιστεί», είπε.
Οι ρωσικές υπηρεσίες έλαβαν εντολή να αντιμετωπίσουν τη ρωσοφοβία.

Νέα επίθεση των Ουκρανών στον πυρηνικό σταθμό της Zaporozhye ανησυχεί βαθιά τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανησυχεί βαθιά και ζητά ενημέρωση για την νέα επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στη βασική ενεργειακή υποδομή του Energodar, στον υποσταθμό Raduga του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye, δήλωσε στο Sputnik η εκπρόσωπος του ZNPP Yevgenia Yashina.
«Θα παρέχουμε πληροφορίες για τη νέα επίθεση στον υποσταθμό και την πόλη στους επιθεωρητές της ΔΟΑΕ.
Θα τους καλέσουμε επίσης να αξιολογήσουν οι ίδιοι την κλίμακα και την έκταση της καταστροφής, μόλις είναι ασφαλής», είπε η Yashina.
«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον υποσταθμό Raduga τον μόνο που τροφοδοτεί την Energodar, διαταράχθηκε η λειτουργία των εγκαταστάσεων υποδομής», ανέφερε ο σταθμός στο κανάλι του Telegram.
Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό.
Πριν από αυτό, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε drones για να καταστρέψει ολοσχερώς τον υποσταθμό Luch.
Ο πυρηνικός σταθμός του Zaporozhye βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Dneper κοντά στην πόλη Energodar, και είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ - ο σταθμός διαθέτει έξι μονάδες ισχύος 1 γιγαβάτ η καθεμία.

Zakharova: Παίρνουμε όλα τα μέτρα ώστε η Ουκρανία να μην επιτεθεί ξανά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Ρωσία

Η Ρωσία λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου τη δυνατότητα να εξαπολύει επιθέσεις σε ενεργειακές της εγκαταστάσεις.
Αυτό αναφέρεται στο σχόλιο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχέση με τις τελευταίες επιθέσεις του καθεστώτος του Κιέβου στο Energodar.
«Ο συστηματικός χαρακτήρας των επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τόσο στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia όσο και σε άλλες ρωσικές ενεργειακές εγκαταστάσεις καταδεικνύει μια πλήρως διαμορφωμένη και σκόπιμη τάση πρόκλησης απαράδεκτης ζημίας στην οικονομία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δημιουργίας κινδύνων ανθρωπογενών ατυχημάτων που θα μπορούσαν να θέσoυν σε κίνδυνο την πυρηνική ασφάλεια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου.
Η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα εναντίον του προκειμένου να στερήσει από το καθεστώς του Κιέβου την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τέτοιες επιθέσεις», είπε η Zakharova.

Ουκρανική επίθεση στο Belgorod - Αντέδρασε η ρωσική αεράμυνα

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε αρκετούς εναέριους στόχους κοντά στο Belgorod και την περιοχή Belgorodsky, όπως δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.
«Το σύστημα αεράμυνας μας ενεργοποιήθηκε πάνω από το Belgorod και την περιοχή Belgorodsky: αρκετοί αεροπορικοί στόχοι που πλησίαζαν την πόλη καταρρίφθηκαν.
Δεν υπάρχουν θύματα ή σοβαρές ζημιές», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, μια ουκρανική αεροπορική επίθεση στο χωριό Komsomolsky προκάλεσε ζημιές σε μια κατοικία και μια επιχείρηση.
Λίγο αργότερα οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τρία χωριά  στην περιοχή Shebekinsky στο Belgorod.
«Τρία χωριά στη δημοτική περιφέρεια Shebekinsky έχουν βομβαρδιστεί από τον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα», σημείωσε ο Gladkov.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση του Torestk (νοτιοδυτικά του Chasiv Yar) στις 21 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Torestk, ανατολικά του Torestk κοντά στο Pivnichne, νοτιοανατολικά του Torestk κοντά στο Shumy και νότια του Toretsk κοντά στο Niu York στις 20 και 21 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δύο χιλιόμετρα κοντά στο Niu York και το Toretsk και εισήλθαν στα περίχωρα του Pivnichne.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Khortytsia, Αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn δήλωσε στις 21 Ιουνίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην κατεύθυνση του Toretsk, συμπεριλαμβανομένων κοντά στο Niu York και στο Shumy από το Horlivka (δυτικά του Torestk), προκειμένου να αναπτύξουν μια επίθεση στο Chasiv Yar από το νότο, ενώ εξαπέλυσαν πυραυλική επίθεση στο Donetsk όπου ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικής άμυνας και από τις 20 εκρήξεις που ακούστηκαν δεν έγινε γνωστό αν και πόσα θύματα υπήρξαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka
στις 21 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά σε Vozdvyzhenka, Arkhanhelske, Novooleksandrivka, Sokil, Novopokrovske και Novoselivka Persha, δυτικά της Avdiivka κοντά στη Yasnobrodivka και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στην Karlivka στις 20 και 21 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βόρεια όχθη της δεξαμενής Karlivske και δυτικά του Netaylove (και τα δύο νοτιοδυτικά της Avdiivka).

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών χερσαίων επιθέσεων στην περιοχή στις 21 Ιουνίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 20 Ιουνίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα ανατολικά του Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Πρόσθετες γεωγραφικές εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 21 Ιουνίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά του Novovodyane (νοτιοδυτικά του Svatove).
Οι μάχες συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Synkivka, νοτιοανατολικά του Kupyansk κοντά στο Stepova Novoselivka, το Pishchane και το Berestove. βορειοδυτικά του Svatove κοντά στο Stelmakhivka, βορειοδυτικά της Kreminna κοντά στο Novosadove, Hrekivka και Nevske. και νότια της Kreminna στη δασική περιοχή Serebryanske στις 20 και 21 Ιουνίου.
Ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) Andriy Yusov δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να μεταφέρουν εφεδρείες στην κατεύθυνση Borova (δυτικά του Svatove) αλλά δεν σχηματίζουν «ισχυρές» νέες ομάδες επίθεσης στην περιοχή που θα μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την ουκρανική άμυνα στην Borova.

Συνοψίζοντας: Mε 700.000 μάχιμους άνδρες σε κάθε επίπεδο (μάχης, διοίκησης, επιμελητείας) τις τελευταίες ημέρες οι ρωσικές δυνάμεις...
- διεξάγουν μάχες και διατηρούν ενεργά πολλά μέτωπα
- καταφέρνουν 144 επιθέσεις την ημέρα, χωρίς να αυξάνουν τις δυνάμεις τους!
- με τακτική των «1000 χτυπημάτων» εξαντλούν εντελώς τις εναπομείνασες δυνάμεις των Ουκρανών.
Την ώρα που καθυστερεί η δυτική βοήθεια, που επικεντρώνεται γύρω από την παράδοση των πολυπόθητων F-16, το επόμενο διάστημα θα κρίνει την επόμενη μέρα με το σενάριο ολικής κατάρρευσης του συνολικού ουκρανικού μετώπου, να παραμένει ανοιχτό.
Kharkiv_Battle_Map_Draft_June_21_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_June_21_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_June_21_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_June_21_2024.png

West_of_Avdiivka_Battle_Map_Draft_June_21_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης