Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης ο Hagari (IDF, Ισραήλ): Δεν μπορούμε να νικήσουμε την Hamas - Ο Netanyahu ρίχνει στάχτη στα μάτια

Καταπέλτης ο Hagari (IDF, Ισραήλ): Δεν μπορούμε να νικήσουμε την Hamas - Ο Netanyahu ρίχνει στάχτη στα μάτια
Εκπρόσωπος του IDF λέει ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει τη Hamas, και το ερώτημα  που γεννά η διαπίστωση είναι τι κάνουν στην Γάζα;
Ο ανώτατος εκπρόσωπος της Ισραηλινής Άμυνας (IDF) Αντιναύαρχος Daniel Hagari, δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει τον στόχο του στη Γάζα να νικήσει τη Hamas, εκθέτοντας ξεκάθαρα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu, ο οποίος είπε ότι ο πόλεμος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί η Hamas .
«Αυτή η δουλειά της καταστροφής της Hamas, της εξαφάνισης της Hamas – απλώς ρίχνει άμμο στα μάτια του κοινού», είπε ο ανώτατος εκπρόσωπος
«Η Hamas είναι μια ιδέα, η Hamas είναι ένα κόμμα.
Έχει τις ρίζες του στις καρδιές των ανθρώπων – όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Hamas κάνει λάθος».

Αλλά αν η νίκη της Hamas είναι αδύνατη, ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του Ισραήλ στη Γάζα;

- Για τον Netanyahu, μπορεί να είναι απλώς πολιτική επιβίωση.
Πριν από τις 7 Οκτωβρίου, υπήρχαν τακτικές διαμαρτυρίες εναντίον του από Ισραηλινούς για τις μεταρρυθμίσεις του στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Αυτές οι διαδηλώσεις έχουν τώρα ανανεωθεί, όπως και οι διαμαρτυρίες που κατηγορούν τον Netanyahu ότι δεν δίνει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων που κρατούσε η Hamas.
«Πιστεύει ότι η συνέχιση αυτής της γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού είναι κρίσιμης σημασίας για την πολιτική του επιβίωση», υποστήριξε η συνεκδότης της Λαϊκής Αντίστασης, Δρ. Margaret Flowers στο  Sputnik.
«Τα πάντα καταρρέουν γύρω του».
«[Η ισραηλινή κυβέρνηση] παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, διενεργεί γενοκτονία κατά του λαού προς καταδίκη του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου.
Ωστόσο, για κάποιο λόγο, δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουν και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να τους υποστηρίζουν, επειδή αυτό είναι ένα τεράστιο όφελος για τη στρατιωτική-βιομηχανική σύμπλεγμα των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε ο Flowers.

Όταν οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι λένε «Hamas» είναι πραγματικά ένας ευφημισμός για τους Παλαιστίνιους.

«Ξέρω κάποιον που ήταν στον πόλεμο του Ιράκ και έλεγε «Ναι, ήμασταν στην έρημο και κοιτάξαμε έξω και ξέραμε ότι ο Saddam ήταν εκεί έξω παντού».
Απλώς εννοούσε Ιρακινούς στρατιώτες.
«Η πραγματικότητα είναι όταν ο Netanyahu λέει «θέλω να καταστρέψω ή να σκοτώσω τη Hamas», λέει απλώς καταστρέψτε άντρες, γυναίκες, παιδιά, όλους αυτούς».
Την περασμένη εβδομάδα, ο επίσημος λογαριασμός X της ισραηλινής κυβέρνησης δημοσίευσε ένα βίντεο που περιελάμβανε το απόσπασμα, «Δεν υπάρχουν αθώοι πολίτες εκεί (στη Γάζα).»
Το βίντεο δημοσιεύτηκε επίσης σε αρκετούς άλλους επίσημους λογαριασμούς της ισραηλινής κυβέρνησης.
Εκτός από τη Γάζα, το Ισραήλ βρισκόταν επίσης σε πόλεμο κατά της Hezbollah στον Λίβανο.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Hezbollah δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας εννέα λεπτών με πλάνα από drone πάνω από τον ισραηλινό εναέριο χώρο, υπογραμμίζοντας κρίσιμες υποδομές ασφαλείας και ακόμη και τα σπίτια ορισμένων υψηλόβαθμων αξιωματούχων.
Την Τετάρτη, ο Γενικός Γραμματέας της Hezbollah Hasan Nasrala προειδοποίησε ότι η Hezbollah θα μπορούσε να μεταβεί στην περιοχή της Γαλιλαίας στο βόρειο Ισραήλ.
«Ό,τι βλέπετε μπορούμε να δούμε και ό,τι μπορούμε να χτυπήσουμε, δεν το φειδόμαστε σε αυτό το μέτωπο μάχης», προειδοποίησε.
«Και δεν θα είναι ένας τυχαίος βομβαρδισμός.
Κάθε drone θα έχει έναν στόχο.
Κάθε πύραυλος θα έχει έναν στόχο».

Δεν είμαστε έτοιμοι για έναν πραγματικό πόλεμο.

Την Παρασκευή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρείας που διαχειρίζεται τα ηλεκτρικά συστήματα του Ισραήλ είπε ότι η Hezbollah θα μπορούσε να καταστήσει το Ισραήλ «ακατοίκητο» εντός 72 ωρών, επιτιθέμενος στο ηλεκτρικό της δίκτυο.
«Δεν είμαστε έτοιμοι για έναν πραγματικό πόλεμο.
Ζούμε σε έναν κόσμο φαντασίας, στα μάτια μου», είπε ο CEO, Shaul Goldstein.
Ωστόσο, τα τύμπανα του πολέμου συνεχίζουν να χτυπούν στο Ισραήλ.
Την Τρίτη, μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με drone από τη Hezbollah, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για έναν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον Λίβανο.
«Αν το κράτος του Ισραήλ ήθελε πραγματικά να κάνει τον λαό του ασφαλή, θα είχε διαπραγματευτεί μια κατάπαυση του πυρός εδώ και πολύ καιρό και θα είχε τερματίσει αυτές τις εχθροπραξίες.
Αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο στόχος τους.
Ο στόχος τους είναι η πλήρης εξάλειψη του παλαιστινιακού λαού. Και δεν τους νοιάζει ποιο είναι το πολιτικό κόστος», είπε ηFlowers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης