Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova: Η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα, εάν οι ΗΠΑ κλείσουν τα ρωσικά κέντρα έκδοσης βίζας και πλήξουν διπλωμάτες

Zakharova: Η Ρωσία θα απαντήσει άμεσα, εάν οι ΗΠΑ κλείσουν τα ρωσικά κέντρα έκδοσης βίζας και πλήξουν διπλωμάτες
«Εάν εφαρμοστούν τέτοια μέτρα, η ρωσική πλευρά θα δώσει επαρκή απάντηση», τόνισε ο διπλωμάτης
Η Μόσχα θα απαντήσει με τον πλέον κατάλληλο και επαρκή τρόπο, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κλείσουν τα ρωσικά κέντρα βίζας και στερήσουν τους διπλωμάτες από τα φορολογικά τους προνόμια, δήλωσε στο TASS η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Εάν εφαρμοστούν τέτοια μέτρα, η ρωσική πλευρά θα δώσει επαρκή απάντηση», τόνισε ο διπλωμάτης.

Για την Ιαπωνία

H δήλωσή της έρχεται ώρες αφότου απάντησε σε ερώτηση για τα σχέδια του Τόκιο να εγκαταλείψει το μη πυρηνικό καθεστώς της Ιαπωνίας που ανησυχούν ιδιαίτερα τη Ρωσία, «συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του σε λεγόμενες κοινές πυρηνικές αποστολές με τις ΗΠΑ, όπως και με χώρες του ΝΑΤΟ ή διεξαγωγής πολυμερών ασκήσεων με στρατηγικά βομβαρδιστικά, πιστοποιημένα για πυρηνικές αποστολές.
Η Ρωσίδα διπλωμάτισσα σημείωσε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ιαπωνία ως εργαλείο για να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με την ίδια, η σύγκριση με την Ουκρανία δεν είναι τραβηγμένη, γιατί οι ΗΠΑ «κυριολεκτικά χρησιμοποιούν την Ιαπωνία για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού».
«Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο ιαπωνικός λαός θέλει την ίδια μοίρα που επιφυλάσσει η Ουάσιγκτον για τους Ουκρανούς», κατέληξε με νόημα η Zakharova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης