Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα σκάνδαλο ... στοιχηματισμού αποτελειώνει τους Συντηρητικούς στη Βρετανία - Σε τι πόνταραν τα στελέχη του κόμματος

Ένα σκάνδαλο ... στοιχηματισμού αποτελειώνει τους Συντηρητικούς στη Βρετανία - Σε τι πόνταραν τα στελέχη του κόμματος
Τουλάχιστον τέσσερα στελέχη των Συντηρητικών πόνταραν στον ακριβή χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, αξιοποιώντας την εσωτερική του πληροφόρηση
Ο Nick Mason, ανώτατο στέλεχος του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, κατηγορείται ότι ... πόνταρε στον ακριβή χρόνο της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, προτού ο Rishi Sunak προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, αποκαλύπτουν οι Sunday Times.
Ακολούθως, ο Mason τέθηκε σε διαθεσιμότητα αφού ενημερώθηκε ότι η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου ερευνούσε τις εν λόγω καταγγελίες.
Το στέλεχος των Τόρηδων έκανε δεκάδες πονταρίσματα στον ακριβή χρόνο των εκλογών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Sunday Times.
Γίνεται έτσι ο τέταρτος υψηλόβαθμος των Torries που ερευνάται στο πλαίσιο της δίωξης.
Οι ανώτεροι αξιωματούχοι θεωρούνται ύποπτοι ότι αξιοποιήσαν την εσωτερική τους πληροφόρηση, προκειμένου να βγουν πλουσιότεροι κατά ... χιλιάδες βρετανικές λίρες.
Βέβαια η πρακτική τους, προσκρούει στον βρετανικό νόμο περί τυχερών παιγνίων του 2005 καθιστά ποινικό αδίκημα την εξαπάτηση ή τη συνέργεια σε αυτήν.

Τα περίεργα πονταρίσματα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών

Εν μέσω οργιώδους φημολογίας για προκήρυξη πρόωρων εκλογών , υπήρξε μια ασυνήθιστη αύξηση στον αριθμό των πονταρισμάτων που ήθελαν ως ακριβή ημερομηνία στησίματος των καλπών τον Ιούλιο.
Μάλιστα, ο Craig Williams, υποψήφιος των Τόρις και κοινοβουλευτικός βοηθός του πρωθυπουργού, ήταν ο πρώτος που τέθηκε στο μικροσκόπιο των Αρχών, για ένα στοίχημα 100 λιρών που φέρεται να έβαλε στον χρόνο των εκλογών λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός του προβεί στο περίφημο διάγγελμα διάλυσης της Βουλής.
Παράλληλα, ο Tony Lee, διευθυντής της εκστρατείας του κόμματος, και η σύζυγός του Laura Sanders, υποψήφια των Τόρις, ερευνούνται επίσης.
Εν τω μεταξύ κι ένας αξιωματικός της αστυνομικής ομάδας προστασίας του Sunak συνελήφθη επίσης, για εμπλοκή στο σκάνδαλο.
Εξαπολύοντας εσωτερικά πυρά, ο απερχόμενος υπουργός εσωτερικών Michael Gove παρομοίασε χθες 22/6 το σκάνδαλο με το ... Partygate που ουσιαστικά οδήγησε στην πτώση του Boris Johnson, υπογραμμίζοντας ότι η αντίληψη ότι οι Τόρις «λειτουργούν εκτός των κανόνων που θέσαμε για τους άλλους» ήταν «βλαπτική» για το κόμμα πριν από τις εθνικές εκλογές.
Πάντως, σε διαφορετικό μήκος κύματος και γραμμή κατευνασμού των αντιδράσεων, ο υπουργός Εσωτερικών James Cleverley υποστήριξε ότι το σκάνδαλο αφορούσε μόνο "μικρό αριθμό ατόμων" και επέμεινε ότι δεν υπήρχε λόγος να πιστεύουμε ότι κάποια μέλη του υπουργικού συμβουλίου είχαν εμπλοκή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης