Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία για Σεβαστούπολη: Οι Αμερικάνοι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα - Στηρίζουν τα εγκλήματα Zelensky, θα υπάρξουν συνέπειες

Ρωσία για Σεβαστούπολη: Οι Αμερικάνοι έβαψαν τα χέρια τους με αίμα - Στηρίζουν τα εγκλήματα Zelensky, θα υπάρξουν συνέπειες
Ο Antonov αναφέρεται στο χτύπημα με πυραύλους ATACMS εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη

(upd) Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για την ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πυραύλους τύπου ATACMS από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, περιλαμβανομένων δύο παιδιών, και τραυματίστηκαν άλλοι 151 και απείλησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov χαρακτήρισε την επίθεση "απολύτως βάρβαρη" και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.
Μάλιστα ο Peskov πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών.
Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα την Αμερικανίδα πρεσβευτή για να την ενημερώσει ότι η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο και την Ουάσινγκτον ως εξίσου υπεύθυνες για την φονική πυραυλική επίθεση χθες στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας.
"Τέτοιου είδους ενέργειες από την Ουάσινγκτον...δεν θα μείνουν αναπάντητες. Σίγουρα θα υπάρξουν αντίποινα", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

«Οι ΗΠΑ εγκρίνουν τα εγκλήματα του Κιέβου»

Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει το Κίεβο στη διάπραξη εγκλημάτων,
συμπεριλαμβανομένων των χτυπημάτων εναντίον αμάχων, δήλωσε νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov, σχολιάζοντας την απουσία αντίδρασης της Ουάσιγκτον στο χτύπημα με πυραύλους ATACMS εναντίον αμάχων στη Σεβαστούπολη.
"Η κυβέρνηση υποστηρίζει επιδεικτικά τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.
Πήρε το μέρος της διεθνούς τρομοκρατίας.
Εγκρίνει τις επιθέσεις κατά αμάχων από τους οπαδούς του Bandera", δήλωσε ο Antonov, τον οποίο επικαλείται το κανάλι Telegram της ρωσικής διπλωματικής αποστολής.
"Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις αιματηρές πράξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Τα εγκλήματα διαπράχθηκαν σκόπιμα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του μέγιστου αριθμού Ρώσων στην ακτή.
Οι ληστές δεν δίστασαν καν να σκοτώσουν γυναίκες και παιδιά σε μια χριστιανική γιορτή, που όλοι σέβονται", τόνισε ο πρέσβης.
"Οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να αποσιωπήσει το τρομερό έγκλημα κατά των Ρώσων πολιτών προκαλούν οργή και αγανάκτηση.
Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να κάθονται στο εξωτερικό και να αποφεύγουν την ευθύνη για το αίμα και τα δάκρυα αθώων ανθρώπων", σημείωσε.

Επιθέσεις σε αμάχους με πυραύλους ATACMS

"Η προμήθεια αμερικανικών όπλων στις μαριονέτες, δίνοντάς τους το δικαίωμα να επιτίθενται σε αμάχους, μαρτυρά μόνο την επιθυμία των τοπικών αρχών να συνεχίσουν τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τις ανθρώπινες απώλειες.
Είναι προφανές για τους αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον ότι τα πυρομαχικά διασποράς στους πυραύλους ATACMS δεν μπορούν να εκτοξευθούν χωρίς τη συμμετοχή Αμερικανών ειδικών και την υποστήριξη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών", τόνισε ο Ρώσος διπλωμάτης.
"Όλα αυτά δείχνουν τον θάνατο της ψευδο-ανθρώπινης εξωτερικής πολιτικής της Αμερικής μέσα στον αιματηρό βάλτο της ουκρανικής κρίσης.
Καθίσταται σχεδόν αδύνατο για τους ρωσοφοβικούς να δικαιολογήσουν την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση στον μετασοβιετικό χώρο", πρόσθεσε ο πρέσβης.
Στις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με το TASS, η Ουκρανία επιτέθηκε σε μη στρατιωτικές υποδομές της Σεβαστούπολης με πυραύλους ATACMS με κεφαλές διασποράς.
Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης