Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές - Ανοίγει φάκελος στις ΗΠΑ για την Boeing, υπόνοιες για ευθύνες σε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα

Πρωτοφανές - Ανοίγει φάκελος στις ΗΠΑ για την Boeing, υπόνοιες για ευθύνες σε δύο θανατηφόρα δυστυχήματα
Η Boeing έχει δηλώσει προηγουμένως ότι «τίμησε τους όρους» του διακανονισμού του 2021, ο οποίος είχε τριετή θητεία και είναι γνωστός ως αναβαλλόμενη συμφωνία δίωξης
Να ανοίξουν έρευνα προκειμένου να ποινικές διώξεις κατά της Boeing ζήτησαν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ από τους ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι ο κατασκευαστής αεροπλάνων παραβίασε έναν διακανονισμό που σχετίζεται με δύο θανατηφόρα δυστυχήματα.
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποφασίσει έως τις 7 Ιουλίου εάν θα ασκήσει δίωξη στην Boeing.
Τον Μάιο, οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι η εταιρεία παραβίασε μια συμφωνία του 2021 που είχε θωρακίσει την Boeing από μια ποινική κατηγορία για απάτη που προέκυψε από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα το 2018 και το 2019 με το τζετ 737 MAX.
Σύμφωνα με τη συμφωνία του 2021, το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε να μην διώξει την Boeing για ισχυρισμούς ότι εξαπάτησε την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας, εφόσον η εταιρεία αναθεωρήσει τις πρακτικές συμμόρφωσής της και υποβάλει τακτικές εκθέσεις.
Η Boeing συμφώνησε επίσης να πληρώσει 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την έρευνα.

Αρνείται τις αιτιάσεις η Boeing

Η Boeing έχει δηλώσει προηγουμένως ότι «τίμησε τους όρους» του διακανονισμού του 2021, ο οποίος είχε τριετή θητεία και είναι γνωστός ως αναβαλλόμενη συμφωνία δίωξης.
Η Boeing είπε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ότι διαφωνεί με την απόφασή ότι η εταιρεία παραβίασε τον διακανονισμό, ανέφερε το Reuters αυτό το μήνα.
Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις για μια πιθανή λύση στην έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν υπάρχει εγγύηση ότι οι αξιωματούχοι θα απαγγείλουν κατηγορίες.
Οι ποινικές κατηγορίες όμως έχουν επιβαρύνει την εκτυλισσόμενη κρίση στην Boeing, η οποία έχει αντιμετωπίσει τον έλεγχο από εισαγγελείς, ρυθμιστικές αρχές και νομοθέτες των ΗΠΑ μετά την ανατίναξη ενός από τα τζετ της Alaska Airlines, κατά τη διάρκεια της πτήσης στις 5 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από τη λήξη του διακανονισμού του 2021.
Οι πηγές δεν διευκρίνισαν ποιες ποινικές κατηγορίες εξετάζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά μία από τις πηγές του Reuters είπε ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν πέρα ​​από την αρχική κατηγορία απάτης του 2021.
Εναλλακτικά, αντί να διώξει την Boeing, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα μπορούσε να παρατείνει τη συμφωνία του 2021 κατά ένα χρόνο ή να προτείνει νέους, αυστηρότερους όρους, ανέφεραν οι πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης