Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την Nvidia – Στο +0,67% ο Dow Jones, o Nasdaq -1,09%

Μεικτά πρόσημα στη Wall, με βαρίδι την Nvidia – Στο +0,67% ο Dow Jones, o Nasdaq -1,09%
Αστάθεια επικράτησε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης…
Αστάθεια και μεικτά πρόσημα παρουσίασαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 23 Ιουνίου
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,67% στις 39.411 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε πτώση -0,31% στις 5.447 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -1,09% στις 17.496 μον.
Capture_191.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia έχασε σχεδόν 6,68%, στα 123 δολ., δίνοντας συνέχεια στην κατρακύλα των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων που την οδήγησαν να χάσει συνολικά σχεδόν 7%. Είχε προηγηθεί ένα εντυπωσιακό ράλι που την οδήγησε να γίνει η εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο.
Ο ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη έχει ανεβάσει σημαντικά την αγορά φέτος, παρότι οι επενδυτές αντιμετώπιζαν μεταβαλλόμενες προσδοκίες για τυχόν μειώσεις επιτοκίων και επιβράδυνση της οικονομίας.

Στα μάκρο, το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι η μέτρηση του δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Αυτός είναι ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για τον πληθωρισμό και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο ράλι την αγορά αν αποδεχθεί χαμηλότερος των εκτιμήσεων, δίνοντας νέα πνοή στις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων από την Fed το δεύτερο μισό του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης