Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση στη Μόσχα: Οκτώ νεκροί από φλεγόμενο κτίριο μετά από έκρηξη - Σκληρές εικόνες με ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα

Κόλαση στη Μόσχα:  Οκτώ νεκροί από φλεγόμενο κτίριο μετά από έκρηξη - Σκληρές εικόνες με ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 9 άνθρωποι μέσα στο κτίριο

(upd) Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στους πάνω ορόφους ενός φλεγόμενου ινστιτούτου τεχνολογικών ερευνών έξω από τη Μόσχα, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν ανακοινώσει τον θάνατο 8 ανθρώπων, μερικοί εκ των οποίων πήδηξαν για να σωθούν, ενώ άλλοι απανθρακώθηκαν.
Ένα από τα θύματα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, δύο πυροσβέστες αναζήτησαν ιατρική βοήθεια εξαιτίας αναπνευστικών προβλημάτων από τον πυκνό καπνό που «έπνιξε» το κτίριο και την ευρύτερη περιοχή.


Οπτικό υλικό που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έντρομους ανθρώπους να σπάνε τα τζάμια των παραθύρων καθώς μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από το κτίριο ενώ φλόγες έχουν τυλίξει τους πρώτους ορόφους του.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν 9 άνθρωποι μέσα στο κτίριο. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται», ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.
Η ίδια πηγή είπε ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος διασώθηκε από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης της Μόσχας δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν τυλίξει τρεις ορόφους του κτιρίου. «Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιθανόν να υπάρχουν επτά ακόμη άτομα μέσα στο κτίριο.
Η αναζήτηση για τυχόν θύματα συνεχίζεται», είπε ο ίδιος.
ktirio-mosxa.jpg

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ενώ στο σημείο στάλθηκαν δύο ελικόπτερα .
Όπως αναφέρουν οι επιχειρησιακές υπηρεσίες, τέσσερις όροφοι κάηκαν ολοσχερώς.
Στο σημείο του συμβάντος μετέβη ο εν ενεργεία αξιωματικός. Επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης για την περιοχή της Μόσχας Alexander Pereguda

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης