Διεθνή

Ένας δισεκατομμυριούχος του TikTok, έγινε influencer των αμερικανικών εκλογών και... ποντάρει στον Trump

Ένας δισεκατομμυριούχος του TikTok, έγινε influencer των αμερικανικών εκλογών και... ποντάρει στον Trump
Ένας δισεκατομμυριούχος του TikTok έγινε ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ
Ένας δισεκατομμυριούχος του TikTok έγινε ένας από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ.
Ο Jeff Yass, ο δηλωμένος φιλελεύθερος που μετέτρεψε τη Susquehanna σε μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες συναλλαγών της Wall Street, με μερίδιο 21 δισ. δολ. στο TikTok - και ποντάρει στον Donald Trump.
Ο Yass, ένας ικανός παίκτης πόκερ με έντονη αίσθηση για μεγάλες αποδόσεις στις επενδύσεις του - είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Πενσυλβάνια με προσωπική περιουσία 47 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Έχει μοιράσει μέρος της περιουσίας του σε διάφορες οργανώσεις και έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Club of Growth.
Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δισεκατομμυριούχος φημολογείται ότι εξετάζεται για μια πιθανή θέση στο προεδρικό υπουργικό συμβούλιο, αν ο προβλεπόμενος νικητής του βγει πρώτος: Donald Trump.
Η πολιτική του τύχη μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν τον Yass, αλλά η υποστήριξή του στον Trump αποτελεί σοκ για όσους γνωρίζουν τις απόψεις του επιχειρηματία για τον κάποτε υποψήφιο πρόεδρο.

Πολυτάραχη σχέση

Η σχέση του Yass και του Trump είχε την ευκαιρία να τελειώσει λόγω του ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος υποστήριξε την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ.
Ωστόσο, αυτό άλλαξε γρήγορα τον περασμένο Μάρτιο, αφού οι μετοχές της Digital World Acquisition Corporation σημείωσαν άλμα 30%.
Η Digital World Acquisition Corporation συγχωνεύτηκε με το Media & Technology Group του πρώην προέδρου νωρίτερα εκείνο το μήνα, ένα μεγάλο μέρος αυτού οφειλόταν στον Yass.
Το άλμα των μετοχών βοήθησε στο να ανέβει η καθαρή αξία του Trump στα 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια και να μπει για πρώτη φορά στη λίστα του Bloomberg με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους.
Αμέσως μετά τις ιστορικές οικονομικές επιτυχίες του Trump , ανέτρεψε τη θέση του για την απαγόρευση του TikTok, με το σκεπτικό ότι θα ενίσχυε το Facebook, το οποίο, όπως είπε, ήταν ο "εχθρός του λαού".

Αμφιλεγόμενες θέσεις

Ο επιχειρηματίας έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση πολιτικών που επικεντρώνονται στην ελαχιστοποίηση της κυβερνητικής εμπλοκής σε τομείς όπως οι φόροι, το εμπόριο, η εκπαίδευση και τα τυχερά παιχνίδια.
Ο Trump είναι ένας από αυτούς τους πολιτικούς και η δωρεά οδήγησε ακόμη και στο να μην λάβει ο Γιας πρόσκληση για την ετήσια οικονομική συνάντηση που διοργανώνει η Λέσχη για την Ανάπτυξη το 2023, λόγω του ότι η ομάδα απέφευγε τον πρώην πρόεδρο.
Ωστόσο, ο Trump ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και η Λέσχη για την Ανάπτυξη είναι "ξανά ερωτευμένοι" και η συνάντησή του με τον Yass σε ένα από τα retreats της ομάδας πραγματοποιήθηκε ακριβώς πριν από την αλλαγή της θέσης του σχετικά με την απαγόρευση του TikTok.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης