Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απελπισμένος o Macron, τρομοκρατεί με εμφύλιο στη Γαλλία αν νικήσουν τα «άκρα» - Le Pen: Ξέρει ότι θα ηττηθεί...

Απελπισμένος o Macron, τρομοκρατεί με εμφύλιο στη Γαλλία αν νικήσουν τα «άκρα» - Le Pen: Ξέρει ότι θα ηττηθεί...
Η Marine Le Pen δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Γάλλου προέδρου, δείχνουν ότι γνωρίζει ότι πρόκειται να χάσει

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπείσει τους ψηφοφόρους εν όψει της συντριπτικής ήττας του στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου στη Γαλλία, ο πρόεδρος Emmanuel Macron προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος, αν νικήσουν τα «άκρα».
Η Marine Le Pen δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Γάλλου προέδρου, δείχνουν ότι γνωρίζει ότι πρόκειται να χάσει την επερχόμενη νομοθετική ψηφοφορία που αρχίζει την Κυριακή.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Macron δήλωσε ότι οι ατζέντες των ακροδεξιών και ακροαριστερών μπλοκ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας φέρνουν τον λαό της χώρας αντιμέτωπο μεταξύ του, φτάνοντας στο σημείο να πει ότι τα «ακραία» κόμματα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο.
Το σχέδιο του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας "αναφέρεται σε ανθρώπους μιας θρησκείας ή μιας καταγωγής - διχάζει και οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο", δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του σε ένα podcast του Génération Do It Yourself που προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας.
Η ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία που αποτελεί μέρος μιας βιαστικά συναρμολογημένης συμμαχίας πλασάρει επίσης σεχταριστικές πολιτικές που θα προκαλούσαν παρόμοιες εντάσεις, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ύστατη προσπάθεια

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, τα όλο και πιο έντονα σχόλια από το στρατόπεδο του Macron αντανακλούν μια τελευταία προσπάθεια να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, καθώς το κεντρώο κόμμα του βρίσκεται πίσω από τον Εθνικό Συναγερμό και το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο στις δημοσκοπήσεις, ενώ απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.
Δημοσκόπηση εκτιμά μάλιστα ότι το ακροδεξιό κόμμα θα μπορούσε να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, αν και το σύστημα ψηφοφορίας δύο γύρων της Γαλλίας καθιστά τις προβλέψεις δύσκολες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης