Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: 1.045 τρομοκράτες του PKK εξουδετερώθηκαν τον περασμένο χρόνο – Αγωνιζόμαστε και κατά της FETO

Erdogan: 1.045 τρομοκράτες του PKK εξουδετερώθηκαν τον περασμένο χρόνο – Αγωνιζόμαστε και κατά της FETO
Ο Gülen ζει εδώ και καιρό στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας «εξουδετέρωσαν» συνολικά 1.045 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων επτά που ήταν στην κόκκινη λίστα των πιο καταζητούμενων της χώρας, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων κατά της τρομοκρατικής ομάδας PKK τον περασμένο χρόνο.
«Συνολικά 1.045 τρομοκράτες, επτά από τους οποίους καταζητούνται στην κόκκινη κατηγορία, εξουδετερώθηκαν σε επιχειρήσεις κατά του PKK/KCK πέρυσι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος την Τρίτη (25/6/2024) σε ομιλία του σε αποφοίτους αστυνομίας στην πρωτεύουσα Άγκυρα.
Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υπονοήσουν ότι οι εν λόγω τρομοκράτες παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.
Ο Erdogan τόνισε επίσης τις προσπάθειες της χώρας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, σημειώνοντας ότι 603 εγκληματικές ομάδες έχουν εξαρθρωθεί από αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις πληροφοριών σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Τόνισε επίσης ότι το τουρκικό κράτος θα συνεχίσει να καταδιώκει μέλη της Τρομοκρατικής Οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) — μια ομάδα της οποίας η απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 στην Τουρκία ηττήθηκε ολοκληρωτικά.
«Η ανάσα των θεσμών του κράτους μας θα συνεχίσει να βρίσκεται στον λαιμό των προδοτών μελών της FETO, όπου κι αν τρέχουν», είπε ο Erdogan.
Η FETO και ο ηγέτης της που εδρεύει στις ΗΠΑ Fethullah Gülen ενορχήστρωσαν το ηττημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 252 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 2.734 στην Τουρκία.
Ο Gülen ζει εδώ και καιρό στην πολιτεία της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.
Από την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, οι Τούρκοι ηγέτες έχουν ζητήσει την έκδοση του Γκιουλέν, αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν το έχουν εγκρίνει.
Η άρνηση έκδοσης αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης