Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίησε ο Belousov (Υπ. Άμυνας Ρωσίας) τον Austin (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ) στην συνομιλία τους: Ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης

Προειδοποίησε ο Belousov (Υπ. Άμυνας Ρωσίας) τον Austin (Υπ. Άμυνας ΗΠΑ) στην συνομιλία τους: Ορατός ο κίνδυνος κλιμάκωσης
Oι υπουργοί Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία
Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Andrei Belousov και ο Αμερικανός ομόλογός του Lloyd Austin είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
«Στις 25 Ιουνίου 2024, με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ρώσου υπουργού Άμυνας Andrei Belousov και του υπουργού Άμυνας των Lloyd Austin», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Άμυνας αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία.
«Ο Andrei Belousov επεσήμανε τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη προμήθεια αμερικανικών όπλων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», ανέφερε το υπουργείο.
Στις 25 Ιουνίου 2024, το CNN, επικαλούμενο αξιωματούχους, ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος εργάζεται για την άρση της de facto απαγόρευσης των στρατιωτικών εκπαιδευτών που σταθμεύουν στην Ουκρανία. Διευκρινίστηκε ότι ο πρόεδρος Biden δεν έχει λάβει ακόμη αυτή την απόφαση, αλλά εάν εγκριθεί, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ήδη από το 2024.
Οι πηγές του CNN ελπίζουν ότι οι στρατιωτικοί εκπαιδευτές και τεχνικοί θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επισκευής και συντήρησης του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Το περιοδικό Der Spiegel έγραψε ότι οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία «προειδοποιούσαν» τη Γερμανία για πιθανή μεταφορά στρατιωτών στη Ουκρανία εάν η κατάσταση εξελιχθεί δυσμενώς.
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τέτοιες ιδέες έναν άνευ προηγουμένου γύρο κλιμάκωσης της έντασης που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης