Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώην πρόεδρος της Ονδούρας καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη για προστασία καρτέλ ναρκωτικών – Η δίκη έγινε στο Μανχάταν

Πρώην πρόεδρος της Ονδούρας καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξη για προστασία καρτέλ ναρκωτικών – Η δίκη έγινε στο Μανχάταν

Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς μπόρεσαν να αποδείξουν ότι ο Juan συμμετείχε σε εγκληματική συνωμοσία

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας, Juan Orlando Hernández Alvarado, ο οποίος υπηρέτησε από το 2014 έως το 2022, κρίθηκε ένοχος για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών και θωράκιση της μαφίας ναρκωτικών, σύμφωνα με το BBC.
Ο πρώην αξιωματούχος καταδικάστηκε σε 45 χρόνια φυλάκιση και καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 8 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η δίκη διήρκεσε δύο εβδομάδες και έγινε σε αμερικανικό έδαφος.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν καταδίκασε τον πρώην πρόεδρο στις κατηγορίες που άσκησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς μπόρεσαν να αποδείξουν ότι ο Juan συμμετείχε σε εγκληματική συνωμοσία με εκπροσώπους της επιχείρησης ναρκωτικών ενώ ήταν ακόμη στην εξουσία.
Χάρη σε αυτό, μπόρεσαν να μεταφέρουν λαθραία στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μεγάλο φορτίο κοκαΐνης βάρους 400 τόνων.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του προστάτευε και πλούτιζε εμπόρους ναρκωτικών του στενού του κύκλου.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τόνισε ότι ο πρώην πρόεδρος χρησιμοποίησε τις εξουσίες του για να εκδώσει εμπόρους ναρκωτικών ή άτομα που απειλούσαν την εξουσία του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης